8. Jazz u veljači u Splitu!
31. siječnja 2018.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

8. Jazz u veljači u Splitu!

Gradsko kazalište lutaka Split i ove zime, osmu godinu za redom, organizira ciklus koncerata Jazz u veljači koji će na daske splitskog lutkarskog kazališta dovesti vrhunske jazz glazbenike, neke već stalne goste, ali i neka nova imena jazz scene.

U ovogodišnjem ciklusu nastupit će:
9.2. MORE LOVE ENSEMBLE: More Love to Tchaikovsky
14.2. SARA & JAPPA: My Jazzy Valentine
16.2. SEDAM: Kuban Service
23.2. LANA JANJANIN QUARTET

Jazz ciklus otvara More Love Ensemble, kojeg čine glazbenici Melita Lovričević, Petar Ćulibrk i Enos Kugler, a nastupit će u pratnji gosta na violini Marka Firsta. ML Ensemble svoju glazbu obogaćuje motivima iz tradicionalne duhovne, klasične, jazz i glazbe cijelog svijeta. U Split dolaze s programom More Love to Tchaikovsky kojim će predstaviti svoj specifičan glazbeni izričaj i vlastite interpretacije odabranih i njima posebno značajnih
kompozicija Petra Iljiča Čajkovskog.

Sara & Jappa

Miljenici splitske publike, duo Sara & Jappa, i ove će godine nastupiti 14. veljače s prigodnim programom My Jazzy Valentine kojim će predstaviti repertoar poznatih jazz standarda i evergreen melodija temeljenih na akustičnim obradama jazz klasika iz 40-ih i 50-ih. Valentinovski nastup uključit će i njihove obrade skladbi At Last, My Funny Valentine, L-O-V-E, Something Stupid i druge.

Treći koncert ciklusa održat će sastav Sedam, nazvan po broju glazbenika koji ga sačinjavaju: Jelena Galić (vokal, kontrabas), Dajana Vladičić (vokal), Emili Dokić (francuski bajan), Mia Lasić Šurina (udaraljke), Mario Penton Hernandez (klavir, perkusije), Alis Budim (gitara) i Zvonimir Bajević (truba). Na svojem prvom koncertu u lutkama izvest će autorske skladbe u kojima spajaju ritam kubanskog sina, bolera i bachate s hrvatskom svakodnevicom, a
namjeravaju obući i par dalmatinskih pjesama u novo ruho i time se još više približiti splitskoj publici.

Ovogodišnji jazz ciklus zaključit će mlada i svestrana skladateljica, klaviristica i vokalistica Lana Janjanin. U pratnji Marka Ferlana (kontrabas), Lukasa Felnera (bubnjevi) i Tomaža Gajšta (truba), predstavit će se autorskim skladbama te originalnim obradama jazz standarda. Svi koncerti bit će održani u Gradskom kazalištu lutaka Split, s početkom u 20.00 sati. Ulaznice je moguće rezervirati telefonom 395 968 i kupiti na blagajni Kazališta u Tončićevoj 1, a dio ulaznica i putem internetske stranice www.croatia-tickets.com.