#svježasrijeda vam predstavlja Grace Carter i singl “Ashes”
31. siječnja 2018.
Music Box (7107 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda vam predstavlja Grace Carter i singl “Ashes”

Britanska zvijezda u usponu – talentirana Grace Carter predstavlja singl „Ashes“.

Nova pjesma nastala je u produkciji legendarnog producenta Mikea Deana, poznatog po radu s Beyonce na izdanju „Lemonade“, Kanye Westom na albumu „The Life Of Pablo“ te Frankom Oceanom na izdanju „Endless and Blonde“.
Pjesma govori o frustraciji i potrebi da preboliš nekog, no znaš da još nisi spreman. Bila je čast raditi s Mikeom Deanom, koji je radio na nekim od mojih najdražih izdanja.“ – Grace Carter o singlu „Ashes“.

Singl „Ashes“ broji više od 9 milijuna streamova a nastao je nedugo nakon što se Grace vratila s britanskih i europskih turneja na kojima je pratila Dua Lipu te Dermota Kennedya. Pjesma je po objavi dobila i prateći videospot.

Carter se publici predstavila singlom „Silence“ – prvim komadićem zvuka svog debitantskog albuma, koji je trenutno u pripremi, a na kojem će se naći i novi singl „Ashes“. 19-godišnja Grace odrasla je u Brightonu u Engleskoj, i jasno se sjeća trenutka kada se po prvi put povezala s pjesmom. Bio je to glas Nine Simone, iako premlada da shvati o čemu je riječ, uspjela se povezati s emocijama koje pjesma nosi, a koja ju je dovela i do suza.

Odrastajući, imala sam mnogo gnjeva u sebi“, kaže Carter te nastavljano nisam imala snage iznijeti emocije i probaviti ih. Kada sam navršila 13 godina očuh mi je kupio gitaru, i nedugo nakon što sam počela pisati pjesme činilo se kao da mi težina pada s ramena. Pisanje pjesama bilo je kao moje malo oružje, taj poseban alat koji sam imala. Nikada ne želim prestati.