Repetitor dolazi u Osijek! Prije njih nastupa Harvo Jay!
1. veljače 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Repetitor dolazi u Osijek! Prije njih nastupa Harvo Jay!

10 godina prošlo je od kad je riječ repetitor postala toliko ponavljana da je ispunila samu svrhu svoga značenja. Osim elektroničkih izuma, najzaslužniji za repeticiju izraza je svakako beogradski post-nihilist-punk-noise-rock trio Repetitor.

Opisivani su nebrojenim epitetima, svrstvani u brojne žanrove s nekoliko repetitivnih pojmova: žestoko, ljuto, iskreno, sirovo, panično. Glazba koju Repetitor odašilje mračna je i mučna, na momente boli poput najgore stvarnosti kojom su dirigenti napadaja panike od rane mladosti okruženi, a kroz energetski izboj prljavo pulsirajućeg ritma i vrišteće distorzije oslobađa se sustavnih okova barem na čas, zajedno i skupa sa svojom publikom.

Posljednje desetljeće pregazili su pozornice najvećih europskih festivala poput EXIT-a i SZIGET-a, kulturološki šokirali Kinu i Rusiju, punili koncertne dvorane diljem regije, a s promocijom novog albuma zavrsili su i u beogradskom zatvoru!

Repetitor će tako svoju energiju proširiti i Osijekom na koncertu u klubu Oxygene 10. veljače s početkom u 22 sata, a potporu će im dati Harvo Jay, svijetli primjer i tračak nade na obzoru osječkog alternativnog rock zvuka. Harvo Jay hladno i proračunato širi bazu fanova, ritmičkim eskapadama šire se poput gripe, no ovogodišnje nominacije za najbolji bend u prvih 5 dimenzija tek dolaze, pa vjerujemo da se sprema i novi sonični zaokret prema naprijed..

Ulaznice za koncert možete kupiti po cijeni od 70 kuna u pretprodaji i 90 kuna na sam dan koncerta. Ulaznice su dostupne u klubu Oxygen.

Foto: Nikola Knežević