Legenda hrvatske glazbe Stjepan Jimmy Stanić najavio koncert u Vintageu
2. veljače 2018.
Music Box (10738 Članci)
Podijeli

Legenda hrvatske glazbe Stjepan Jimmy Stanić najavio koncert u Vintageu

Stjepan Jimmy Stanić i u 89. godini života održava koncerte i ne misli stati jer glazba je najveća i najbolja ovisnost.

Najavio je za 1. ožujka koncert u Vintage industrial baru s početkom u 21 sat i 30 minuta. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 45 kuna, a na dan kocnerta po 60 kuna. Moete ih kupiti u VIB-u i Dirty Old Shopu.

Jimmy će uz pjevačke bravure pružiti publici i stand-upovske rutine za koje inspiraciju crpi cijeli život. Koncert koji ne želite propustiti! Stjepan Jimmy Stanić, doajen hrvatske zabavne i jazz-glazbe, unatoč poodmaklim godinama, na glazbenoj je sceni i dalje aktivan. Bistra duha, čista glasa i zadivljujuće energije, na pozornici priziva duh glazbe čija vrijednost „nikad neće proć“ i koju upravo on – šarmantan, duhovit i vječno mlad – utjelovljuje.

Stariju je publiku već odavno osvojio, a mlađa ga tek otkriva. Njegovi su nastupi na ovim prostorima jedinstveni ne samo zbog vrhunske interpretacije jazz-standarda te evergrina nego i duhovitih „intermezza“, danas bismo rekli, stand upa.

Uza sve to, Jimmy izvodi i predratne, već pomalo zaboravljene šlagere sa zagrebačkim štihom. A kad mu se na pozornici pridruži i supruga Barbara, probudi se duh staroga građanskog Zagreba.

Bravuroznim Jimmyjevim nastupima nemali doprinos daje i Scharf trio, trolist vrsnih instrumentalista u njegovoj pratnji – pijanist Julije Njikoš, gitarist Mario Igrec i kontrabasist Mladen Baraković.

Foto: Samir Cerić Kovačević