Sudar Percussion rasprodali veliku dvoranu Vatroslava Lisinskog!
6. veljače 2018.
Music Box (11075 Članci)
Podijeli

Sudar Percussion rasprodali veliku dvoranu Vatroslava Lisinskog!

Par dana uoči velikog koncerta koncerta vrhunskih udaraljkaša Sudar Percussion u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog službeno su rasprodane sve karte!

Dečki su prije nekoliko dana najavili kako su pripreme za koncert u punom jeku, a ističu da su se pripreme približile kraju te da i sami jedva čekaju veliki koncert kojim će se po prvi put na takav način predstaviti zagrebačkoj publici.

„Projekt tolikog kalibra pod nazivom OXYGENE koji je doslovno na granici izvedivog, iziskuje svakodnevni rad na svim područjima. Projekt smo započeli sa idejom izvođenja glazbe J.M.Jarrea, pionira elektronske glazbe na udaraljkama i elektronici u aranžmanima Nicolasa Sinkovića i tada nismo bili svjesni koliko se projekt može proširiti i narasti u Hrvatskoj”, ističu.

U ovaj koncert u Lisinskom, u nedjelju 11.veljače uključeno je gotovo 100 ljudi, što izvođača, što tehnike i logistike i svih dobrih ljudi koji pomažu, a zaista ih ima mnogo. Cijeli koncept je zamišljen vrlo ambiciozno te je do sada bio promoviran na festivalima u 2017. u Hrvatskoj i Sloveniji, a pozivi dolaze i iz inozemstva, pa tako interes pokazuje Mekedonija, Srbija, Austrija, Francuska i dr. Izgrađena je posebna scenografija, radi se autorski video i 3D mapping Davorina Ercega, autorski dizajnirana rasvjeta Darka Mihaljevića, za ton je zadužen Goran Klisurić i sve to usklađeno sa glazbom koji izvodima sa gostima.

Sudar Percussion s razlogom slovi kao “najotkačenija grupa glazbenika na ovim prostorima”. Njihov koncert u Lisinskom predstavlja svojevrsnu krunu projekta Oxygene započetog 2016. godine. Sudarovci će u sebi svojstvenom energičnom stilu izvest glazbu Jean-Michela Jarrea, koja već četiri desetljeća oduševljava obožavatelje elektronske glazbe diljem svijeta.