IZVJEŠĆE/FOTO: Plavi orkestar nakon Ljubljane osvojio i Zagreb
18. veljače 2018.
Music Box (9566 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Plavi orkestar nakon Ljubljane osvojio i Zagreb

Kako je jednom u šali rekao Loša za Music Box, Plavi orkestar je bend u kojem prevladavala alkoholičarska tematika  pjesama, ali ćemo nadodati kako je ovo bend koji je odgojio dvije generacije, onu koja je slušala Plavi orkestar u samim počecima i onu koja je za ovaj sarajevski sastav saznala 90-ih godina.

Upravo je takav spoj generacija i bio u rasprodanom Domu sportova pred više od 10 tisuća posjetitelja. Nakon što je pozornicu napustila predgrupa, The Last Location, koju nismo stigli poslušati pa ne možemo ništa ni izdvojiti, vrtjeli su se ex-Yu glazbeni hitovi kao nekakav podsjetnik da je Plavi orkestar živio u to vrijeme i da samo još oni fale na toj playlisti. A onda je krenulo odbrojavanje, minuta i 30 sekundi do početka koncerta, a nakon što je publika odbrojala zadnjih 10, na velikom ekranu smo se podsjetili tko su Plavi orkestar. Nizale su se fotografije od samih početaka 1981. godine do danas 2018. godine kada turnejom “Everblue” ponovno osvajaju regiju.

I izlazi ta četvorka, sretna kao malo dijete što se ponovno susreće s hrvatskom publikom, kako bi rekao Loša, izlaze kao u ubrzanom crtanom filmu, zauzimaju svoje pozicije i instrumente i show može početi. Otvorili su s pjesmom “Revolucija” iz zadnjih godina karijere, a potom kreće prava ludnica s “Djevojka iz snova” s jednog od najboljih albuma, “Infinity”. Tijekom koncerta su se nizali mnogi hitovi, nezaboravne melodije koje čujemo na svakom pravom partyju, javnom ili privatnom. Bez Plavog orkestra nikad ništa nije moglo proći. “Kad ti ljubav ime prozove”, “Kad si sam druže moj”, “Lovac i košuta”, ” Kaja”, “Daj mi vruće rakije, “Fašista nemoj biti ti”, ” Goodbye Teens”, “Od rođendana do rođendana”, legendarna “Bolje biti pijan nego star”, “Sava tiho teče”, “Ako su to samo bile laži”, “Suada”, sve smo to čuli na koncertu za kojeg je kasnije Loša rekao da je jedan od najboljih u karijeri.

Na bisu se bendu pridružila i Severina s kojom su zajedno odsvirali i otpjevali “Od rođendana do rođendana”, potom su morali izvesti i nezaboravnu “Pijem da je zaboravim”, a oprostili od hrvatske publike, nadamo se samo nakratko, pjesmom “Odlazim”.

Kako je na svojem Facebooku rekao njihov Sarajlija, Vedad Hadžiavdić, gitarist Teške industrije, ovdje nema back vokala, nekakvih perkusija, klavijatura, samo 4 momka bez fejka i s ogromnom količinom nostalgije. Na ovo ne treba više ništa dodati, nego samo poručiti – vidimo se opet!

Foto: Nikola Knežević