#svježasrijeda: Upoznajte Albina Leeja Meldaua, švedskog pjevača i tekstopisca u kojeg ćete se zaljubiti na prvu
21. veljače 2018.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Upoznajte Albina Leeja Meldaua, švedskog pjevača i tekstopisca u kojeg ćete se zaljubiti na prvu

Najnoviji komadić zvuka mladog talenta nosi naziv „The Weight Is Gone“, a novim singlom Albin najavljuje iščekivani studijski album, koji u Hrvatskoj očekujemo ovog ljeta. Nova pjesma nastala je u produkciji Bastiana Langebaeka, bolje znanog kao Carassius Gold (Jessie Ware, Jack Garratt).

U mješavini soul, dance i pop žanrova, Albin sam sebe smatra ‘glazbenim novinarom’, koji glazbom dokumentira sve što osjeća, ali i vidi. Svojim vokalom talentirani glazbenik osvaja na prvu, a darom za prenošenje emocija te spajanjem klasičnog soula s modernom pop produkcijom, jednostavno ga je nemoguće izbaciti iz glave. Albin Lee Meldau dokazao se kao snažan pripovjedač, pjesmama „Same Boat“, „Bloodshot“ i „Lou Lou“, koje dolaze s njegovih EP izdanja „Lovers“(2016.), odnosno „Bloodshot“(2017.).

Porijeklom iz Göteborg-a, Albin je odrastao uz majku jazz pjevačicu, te oca – britanskog punk rockera. Iščekivano debitantsko izdanje naslijedit će dva impresivna, ranije spomenuta EP izdanja, koja zajedno broje više od 30 milijuna Spotify streamova. Albin je u 2017. godini bio nominiran za Grammis (švedski Grammy) u kategoriji ‘Best Newcomer’, te je 2016. osvojio Anchor Award – internacionalno natjecanje u organizaciji njemačkog Reeperbahn festivala, u kojem se traži ‘najbolji novi talent u nastajanju’.

Talent nesumnjivo postoji, a Albin Lee Meldau nam ga još jednom prezentira kroz novi singl „The Weight Is Gone“, koji je hrvatskoj publici dostupan u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.