MetalDays Warm Up u Kinu Šiška s Iced Earth!
25. veljače 2018.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

MetalDays Warm Up u Kinu Šiška s Iced Earth!

U sklopu službenog zagrijavanja za ovogodišnje izdanje slovenskog MetalDays festivala, 11. srpnja u ljubljanski klub Kino Šiška stiže veliki američki power metal sastav Iced Earth.

Iced Earth stiže nošen velikim uspjehom posljednjeg studijskog albuma objavljenog pod nazivom ”Incorruptible”, koji je s vremenom postao jedan od boljih albuma ovog benda, barem što se novije povijesti tiče. Zasigurno je to hvalevrijedan podatak s obzirom na impresivan katalog vrhunskih pjesama nastalih tijekom 30-ak godina djelovanja benda. Očito da ekipi okupljenoj oko masterminda i glazbenog genijalca Jona Schaffera, energije i svježine ne samo da ne ponestaje, nego bend uživa u jednom od najtrijumfalnijih razdoblja duge karijere. Razni glazbeni trendovi nastajali su i nestajali tijekom godina, a Iced Earth i dalje neumorno i beskompromisno stoje na braniku heavy metala dokazujući da i dalje postoji brojna publika nezasitna njihovog glazbenog izričaja. Njihovi albumi su nepovratno utkani u povijest metal glazbe, a koncerti nešto što se ne propušta.

Uz Iced Earth, kao predgrupa, nastupit će i domaći (slovenski) sastav koji se odaziva na ime Metalsteel, a koji će se svojim glazbenim izričajem bez sumnje sjajno uklopiti u ovu metal večer.