Nagrađivani country glazbenik Peewee Moore vraća se u Zagreb!
27. veljače 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Nagrađivani country glazbenik Peewee Moore vraća se u Zagreb!

Rezervirajte srijedu 4. travnja za treći povratak nagrađivanog outlaw country tekstopisca i pjevača Peewee Moore u Zagreb. Nakon SAD-a i Kanade, stiglo je opet vrijeme za četvrtu mu europsku turneju u travnju i svibnju, a u sklopu koje 4.4. svira i Vintage Industrial.

Rođen i odrastao u Georgiji u gradu Fort Oglethorpe na samoj granici sa državom Tennessee, Peewee je svoje djetinjstvo i prve koncerte održao upravo na ulicama Chattanooga, TN.

Sa talentom, zabavnim i intersantnim nastupima Peewee je imao sreću dijeliti pozornice sa mnogim raznim herojima outlaw, country, americana i rockabilly scene kao što su: Kris Kristofferson, Billy Joe Shaver, David Allen Coe, Ralph Stanley, Dwight Yoakam, Charlie Daniels, Dicky Betts, Cowboy Jack Clement, Steve Earle, Red Simpson, Shooter Jennings, Junior Brown, Chris Knight, Todd Snyder, Wanda Jackson, The Blasters, Southern Culture On The Skids i mnogim drugima.

Do početka 2001. godine Peewee je svirao i pjevao uz bok Rogera Alan Wadea, koji je surađivao s Johnnyem Cashom, Waylonom Jenningsom, Georgeom Jonesom, Bobbyem Bareom, Hankom Williamsom Juniorom i Williem Nelsonom…

U periodu do 2007. Peewee je imao svoj kvartet i projekt The Tennessee Rounders s koji je pokupio brojne glazbene nagrade, kritike i publike, a onda je odlučio fokus staviti na solo karijeru.

Prvi album je objavio 2009. pod imenom ‘The Leaving Side Of Gone’, drugi je uslijedio 2012. pod imenom ‘Making Sure The Story’s Being Told’ dok je 2016. izbacio treći album ‘American Outlaw’.

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 45/55 kuna, a u pretprodaji su dostupne u Vintageu i u Dirty Old Shopu.