Poznat datum i prvi headliner Bedem Festa u Crnoj Gori
4. ožujka 2018.
Music Box (9152 Članci)
Podijeli

Poznat datum i prvi headliner Bedem Festa u Crnoj Gori

U okviru koncepta “Tvoj Grad” deveti Bedem fest bit će održan od 3. do 5. kolovoza ove godine u Nikšiću.

Ususret desetom, jubilarnom izdanju, organizacijski tim Bedem festa sastavaljen od dugogodišnjih, najlojalnijih i prije svega mladih i poletnih suradnika na čelu s Petrom Šundićem, već uveliko i neumorno radi na pripremi devetog izdanja “festivala s dušom”.

Devet godina (g)raditi i prije svega vjerovati u ono što radiš inspiriran dobrom i za dobro svih, stvarno je sjajna stvar. Ovih dana je Miloš Zvicer, službeni fotograf Bedem festa “osvojio” najviši vrh Balkana Musala ponosno noseći zastavu Bedem festa, koja će ove godine obići čitav svijet uz poruku festivala -“Tvoj grad””, ističe Petar Šundić, direktor festivala.

Lista izvođača devetog Bedem festa otvara se kultnim Beogradskim Sindikatom kome će to biti jedini i ekskluzivni nastup u Crnoj Gori.

Uvjereni smo da će nadahnuta energija koja prati nastupe Beogradskog Sindikata spojiti nespojivo i učiniti da Nikšić i Crna Gora budu ponosni na Bedem fest i čitav naš trud i rad! Bedem fest je i stekao reputaciju upravo zahvaljujući svojoj dugoročnoj viziji, hrabrosti, inventivnosti i autentičnosti po kojoj je prepoznat i kao regionalni i internacionalni festival”, navodi Petar Šundić.

Kao posebnu važnost Bedem festa, organizatori navode činjenicu da je riječ o pioniru i začetniku oživljavanja života na drevnim zidinama starog grada i to u vrijeme kada to nitko nije ni vjerovao niti sagledao o kakvom se tu potencijalu zapravo radi”. Riječ je o festivalu koji je pokrenuo čitavu lavinu pozitivnih emocija i promjena zasnovanih na entuzijazmu, avanturizmu, volonterizmu i postepenom uključivanju čitave zajednice, suradnika i partnera, bez kojih ne bi ni bilo ovog događaja.

Ovogodišnja poruka Bedem festa “Tvoj grad” i čitav koncept će se zasnivati na misiji da se svima, a naročito mladim ljudima ulije nada da ostanu u svojem gradu i da upravo u njemu traže sreću za sebe i onoga pored sebe. Jer samo treba vjerovati i raditi na sebi, inspiriran gradom u kojem živiš i za koji se boriš”, navodi Petar Šundić.

Bedem fest, kao prvi i najstariji, imat će tu privilegiju da svojim posjetiteljima ponudi nezaboravne doživljaje za pamćenje, uz fantastične i premijerne koncerte izvođača pred kojima zastaje dah, i to u autentičnom ambijentu gradske tvrđave. Svi zainteresirani vrlo brzo mogu očekivati i prodaju promotivnih ulaznica.

I ove godine organizacijski tim Bedem festa, sada već tradicionalno,  predstavit će se na 50. jubilarnom Sajmu turizma u Budvi, kao i na drugom izdanju regionalne glazbene konferencije “Kontakt” u Beogradu.