SPEKTAKL U CINESTARU: Najpoznatije djelo Bizeta, “Carmen”, dolazi u Cinestar kina
4. ožujka 2018.
Music Box (10076 Članci)
Podijeli

SPEKTAKL U CINESTARU: Najpoznatije djelo Bizeta, “Carmen”, dolazi u Cinestar kina

Carmen je najpoznatiji rad francuskog Georges Bizeta, i jedna od najpoznatijih opera – dijelovi poput Habanere i Toreadorske pjesme proželi su popularnu svijest.

Kombinacija strasti, senzualnosti i nasilja su prvotno bili previše za samu javnost, pa je opera doživjela negativne kritike na premijeri 1875. godine. Bizet je umro ubrzo nakon toga ne doznavši kakav će spektakularan uspjeh doživjeti njegova Carmen: opera je izvođena više od petsto puta i to samo u Covent Gardenu. Ovoj uvijek popularnoj operi je dodan dašak novoga u Barrie Koskijevoj produkciji, originalno napisanoj za Frankfurt Operu. Australski redatelj je jedan od najtraženijih redatelja opera u svijetu čija je debitantska produkcija Shostakovichevog Nosa za Royal Opera House u 2016. dočekana s veseljem. U Carmen operi se udaljio od tradicionalne verzije, inkorporirajući Bizetovu glazbu i dajući novi glas opernom vječno fascinantnom glavnom liku.

Opera “Carmen” bit će prikazana uživo iz Royal Opera House (London) u Cinestar kinima u utorak, 6. ožujka. Spektakl se prikazuje u četiri čina s jednom stankom od 15 minuta.

“Carmen” će biti prikazana u sljedećim Cinestar kinima:

KAPTOL BOUTIQUE CINEMA
BRANIMIR CENTAR
ZADAR
VUKOVAR
VARAŽDIN
JOKER SPLIT
SLAVONSKI BROD
RIJEKA
OSIJEK
DUBROVNIK