Bojan Križaj i skijaši iz regije spustom mira otvaraju Festival 84 na Jahorini!
10. ožujka 2018.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Bojan Križaj i skijaši iz regije spustom mira otvaraju Festival 84 na Jahorini!

Prvo izdanje novog Exitovog Festivala 84 probudit će olimpijski duh regije, i podsjetiti sve na velika zajednička dostignuća koja su te 1984. odjekivale cijelom planetom!

Najveća legenda jugoslavenskog skijanja Bojan Križaj osobno se odazvao predvoditi “Spust mira i prijateljstva”, kojim će u četvrtak, 15. ožujka biti i službeno otvoren novi zimski festival na olimpijskoj Jahorini. Njemu će se pridružiti skijaši iz svih zemalja ovih prostora, a pozvani su i svi ljudi dobre volje da se pridruže ovoj plemenitoj povorci koja kreće 15. ožujka u 13 sati s vrha staze Poljice. Festival 84 zatim će službeno biti otvoren paljenjem olimpijskog plamena koji će obasjati mjesto gdje su 1984. godine održane Zimske olimpijske igre.

Istog dana, uz podršku Regionalnog savjeta za suradnju, bit će održana nova u nizu panel diskusija “Tihe balkanske većine”, pod nazivom “Turizam, kultura i sport povezuju regiju” kojom će biti ukazano na važnost jedinstva i na razvijanje turističkog, kulturnog i sportskog potencijala u cilju povezivanja regije. Na panelu će osim skijaške legende Bojana Križaja, govoriti Dušan Kovačević, osnivač Exita i Festivala 84, Goran Svilanović, generalni sekretar Savjeta za regionalnu suradnju, Majda Mujanović Babović, predsjednica Skupštine Inkubatora društvenih inovacija „MUNJA“ iz Sarajeva i Nemanja Cvetković, osnivač NVO “Balkanac”. Neformalna grupa umjetnika i istaknutih javnih osoba pod imenom “Tiha balkanska većina” okupila se u travnju 2016. godine kao odgovor na rastuće tenzije među državama u regiji i uputila otvoren poziv za očuvanje mira na Balkanu. Tribinama koje su održane u prethodnoj godini povodom 20 godina Exitovog aktivizma prisustvovao je veliki broj javnih osoba i posjetitelja, koji su suglasni s vizijom naše regije okrenute miru i suradnji među državama i narodima, što je misija EXIT festivala od njegovog osnivanja.

https://www.youtube.com/watch?v=ElKl5s1xQ8o

U ostatku programa, na pet dnevnih i noćnih pozornica širom Jahorine, od 15. do 18. ožujka nastupit će poznate internacionalne, regionalne i domaće zvijezde, kao što su Sigma, Asian Dub Foundation, Umek, Joris Voorn, Burak Yeter, Filatov & Karas, Mahmut Orhan, Patrice Baumel, After Affair, Bad Copy, Forest People, Frankie, Kontra & Indigo, Helem Nejse, Mladen Tomić b2b Siniša Tamamović, Van Gogh, A Skitzo, Billain, Black Acid b2b Vanyano, DJ Soul, Forest People, Forniva b2b Andrej Jelić, G.Edd b2b Fedja Knajdl, Merakoon, Mr. Mehikano, Said5, Soole b2b Robert S, Woodie, Worda, Zli Jay i mnogi drugi. Više detalja o Festivalu 84 na službenoj stranici festivala.