Sting i Shaggy objavili novu zajedničku pjesmu!
13. ožujka 2018.
Music Box (8958 Članci)
Podijeli

Sting i Shaggy objavili novu zajedničku pjesmu!

Nakon obajve najavnog singla „Don’t Make Me Wait“, koji je naišao na veliku podršku publike i medija, Sting i Shaggy objavili su novu pjesmu „Morning Is Coming“ te detalje iščekivanog studijskog izdanja „44/876“, inspiriranog Jamajkom.

Novo izdanje reflektirat će ljubav koju ovaj dvojac osjeća prema Jamajci – njenoj glazbi, duhu ljudi i kulturi. Album dolazi u standardnom digitalnom i CD obliku te digitalnom deluxe i fizičkom super deluxe izdanju, u Hrvatskoj ga očekujemo 20. travnja.

Shaggya i Stinga upoznao je zajednički suradnik, Martin Kierszenbaum, trenutno Stingov menadžer. Nakon što je Sting čuo pjesmu na kojoj Shaggy radi, odlučili su zajedno otići u studio. Inicijalno, plan je bio snimiti singl “Don’t Make Me Wait”, no ritam, riječi i melodije obuzeli su dvojac te su snimili još pjesama. Nekoliko tjedana dvojac je stvarao glazbu u New York Cityu, gdje su ukomponirali ritam Kariba s tradicionalnim i modernim stilovima, pop stvaralaštvom i rock energijom.

U studiju su im se pridružili umjetnici s Jamajke i iz New Yorka, kao što su Robbie Shakespeare, Dwayne “iLLwayno” Shippy, Shane Hoosong, Machine Gun Funk, Patexx, Tyrantula, ali i Stingovog dugogodišnji gitarist Dominic Miller. Produkcijom se bavio Sting International, s kojima je Shaggy surađivao na pjesmama “Boombastic” te “It Wasn’t Me”, dok je izvršni producent već spomenuti Martin Kierszenbaum.

Popis pjesama – standardno izdanje
44/876 (ft. Morgan Heritage and Aidonia)
Morning Is Coming
Waiting For The Break Of Day
Gotta Get Back My Baby
Don’t Make Me Wait
Just One Lifetime
22nd Street
Dreaming In The U.S.A.
Crooked Tree
To Love And Be Loved
Sad Trombone
Night Shift

Deluxe izdanje
If You Can’t Find Love
Love Changes Everything
16 Fathoms
Don’t Make Me Wait (Dave Audé Rhythmic Radio Remix)

Super Deluxe izdanje
Live at Shaggy & Friends, Kingston, Jamaica
Englishman In New York – Sting
Fields Of Gold – Sting
Message In A Bottle – Sting ft. Agent Sasco
Don’t Make Me Wait – Sting & Shaggy
Roxanne – Sting & Shaggy
Cherrytree Radio Interview with Sting and Shaggy