Kraljica sevdaha Amira Medunjanin ovog petka u Lisinskom!
14. ožujka 2018.
Music Box (10879 Članci)
Podijeli

Kraljica sevdaha Amira Medunjanin ovog petka u Lisinskom!

Nazivaju je “kraljicom sevdaha” i “balkanskom Billie Holiday”! Ovoga petka 16.3. u Off ciklus Zagrebačke filharmonije stiže – Amira Medunjanin!

Jedno je od vodećih imena world music scene danas, a nositeljica je i prestižne nagrade Najljepši ženski glas 2012. godine u izboru francuske fondacije Orange. Njezin glazbeni put obilježile su sevdalinke, koje u svojim jedinstvenim interpretacijama s velikim uspjehom izvodi na brojnim koncertima diljem svijeta.

U Off ciklus Zagrebačke filharmonije stiže u probranom društvu prvoklasnih glazbenika, njezinih stalnih suradnika, a pratit će je: međunarodno priznati jazz pijanist Bojan Zulfikarpašić, naš ugledni gitarist i aranžer Ante Gelo te višestruko nagrađivani kontrabasist Zvonimir Šestak. Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će cijenjeni maestro Alan Bjelinski.

Zagrebačka publika s nestrpljenjem dočekuje Amirin najnoviji nastup, a već tjednima za ovaj koncert traži se karta više. Nema stoga sumnje da ćemo ovog petka prisustvovati još jednom dupkom ispunjenom koncertu u Off ciklusu!

Za nastup u Off ciklusu Amira Medunjanin priprema odabrani program poznatih pjesama sa svojega repertoara, poput Moj dilbere ili Što te nema, zanimljivih obrada poput Ako znaš bilo što Branimira Johnnyja Štulića, kao i više glazbenih brojeva s njezina posljednjeg albuma Damar.

Riječ sevdah označava ljubavnu čežnju i zanos, a nitko bolje od Amire Medunjanin ne umije to prenijeti kroz pjesmu. Pjesme koje pjeva, reklo bi se najjednostavnije, kroz njezine interpretacije dobivaju “dušu”. “To je ono što Amira radi”, zaključuje ugledni književnik i publicist Aleksandar Hemon, “u njenom glasu pronalazimo svjetove i u tim svjetovima i mi pronalazimo sami sebe“.

Isključite stoga ovog petka 16.3. od 19 sati i 30 minuta sve probleme. Prepustite se Amirinu jedinstvenom glasu – i uđite u svijet Off ciklusa!