Primavera Sound u Španjolskoj iz godine u godinu putuje prema vrhu najboljih europskih festivala
14. ožujka 2018.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Primavera Sound u Španjolskoj iz godine u godinu putuje prema vrhu najboljih europskih festivala

Iz godine u godinu konstantno niču novi glazbeni festivali u Europi, ali i dalje preživljavaju oni najpopularniji, provjerene kvalitete, a koji imaju neke od najkvalitenijih line up-ova.

Jedan od takvih festivala je Primavera Sound koji se održava ove godine od 30. svibnja do 3. lipnja u Parc del Fórumu u Barceloni. Prvo izdanje je održano 2001. godine i to u Poble Espanyolu da bi nakon nekoliko godina festival predstavio novu lokaciju, ovu sadašnju. Svih tih godina kroz Primaveru su prošli neki od najvećih bendova u glazbenoj povijesti, različitih glazbenih žanrova.

I ovogodišnje izdanje je ništa manje atraktivno, a Nick Cave & The Bad Seeds, Björk, Lorde, The National, Haim, Father John Misty, Migos, Arctic Monkeys, samo su neka od imena koja će nastupiti ove godine. Da ne nabrajamo više, evo i cijelog popisa izvođača:

Zanimljivo kako bez obzira na udaljenost, glazboljupci iz Hrvatske planiraju ljetovanje upravo u Barceloni, kako bi pohodili ovaj veliki festival kojeg je prošle godine posjetilo više od 200 tisuća posjetitelja. Vjerujemo kako će neki od Hrvata biti i ove godine tamo. Isplati se, ako ranije napravite booking zrakoplovne karte ili odlučite s društvom podijeliti troškove te se uputiti automobilom tamo. Sretan put!