IZVJEŠĆE/FOTO: Dianne Reeves u Lisinskom – vrhunska interpretacija uz poruke mira i ljubavi
21. ožujka 2018.
Željka Šimić (19 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Dianne Reeves u Lisinskom – vrhunska interpretacija uz poruke mira i ljubavi

Neočekivano ugodna večer u izvrsnom društvu na prvi dan proljeća. Iako je zagrebačka večer bila sve samo ne u tome tonu, hladno s pahuljama snijega, posjet Lisinskom je bila najbolja odluka.

Bili smo počašćeni odličnim koncertom jazz vokalistice Dianne Reeves, ovjenčane s 5 nagrada Grammy i njenim pratećim bendom sastavljenim od vrhunskih glazbenika koje je poimence predstavila pjevajući. Još uvijek slažem dojmove, ponajviše iz razloga što je energija koja je sinoć bila prisutna strujala između umjetnice i publike cijelo vrijeme uz poruke mira i ljubavi.

S pravom mogu reći da su svi prisutni uživali, a o tome govori i činjenica da su svi posjetitelji Lisinskog ovacijama na nogama i interakcijom s umjetnicom cijelo vrijeme stvarali ugođaj prisnosti.

Sama Dianne je prekrasno ljudsko biće, bilo je divno gledati kako uživa u svojoj interpretaciji i koliko je povezana s bendom. Lisinski je savršeno mjesto za ovakav događaj jer su scenografija, svjetlo i bend stvorili ugođaj intimne atmosfere malog jazz kluba. Niti na sekundu nisam imala osjećaj da se nalazim u velikoj dvorani.

Diva baršunastog glasa. To je sve što mogu reći kada bi me netko pitao da jednom rečenicom opišem ovaj nastup Dianne Reeves u Hrvatskoj.

Obećala nam je da će nas opet posjetiti i iskreno se tome radujem.

Foto: Tugomir Hrabrić (lisinski.hr)