IZVJEŠĆE: The Underground Youth – post punk is not dead!
22. ožujka 2018.
admin (58 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: The Underground Youth – post punk is not dead!

U srijedu, 20. ožujka je u Močvari održan sjajan koncert post punk benda The Underground Youth, povodom predstavljanja najnovijeg albuma What Kind Of Dystopian Hellhole Is This?.

Riječ je o bendu engleskog podrijetla s berlinskom adresom, kojeg odlikuje zanimljiv scenski nastup i psihodelični, melankolični zvuk kombiniran s punkerskom žestinom.

Nastup su otvorili pjesmom You made it baby koja kombinira ponavljajući zvuk bubnjeva sa žestokim napinjanjem gitarskih žica i odvodi nas u izolirani svijet distopije. Uistinu sjajna uvertira u neprihvaćeno, anti-utopijsko ponašanje kojem su i posvetili album. Koncert je kulminirao izvedbom pjesme The Rules Of Attraction s albuma “Morally Barren” iz 2009. kada je pjevač Craig Dyer sišao u publiku i nastavio koncert iz “naše” perspektive.

Izuzev ove pjesme bend je zakoračio u svoju prošlost u još par navrata s djelima Mademoiselle, Morning Sun, Hope and Pray… Bilo je jako zanimljivo iz prve ruke slušati kako im se zvuk mijenjao kroz godine. Dosada su izbacili 7 fantastičnih albuma i slušati ova pomno odabrana djela sa svakog od njih uistinu je bila privilegija.

Izlazili su na bis 2 puta, dok je treći put Dyer solo na gitari odsvirao i otpjevao djevojci iz publike pjesmu koju ga je i zamolila – čime je možda malo ublažio cool koji je bend održavao kroz čitav koncert, ali time nipošto nije pogriješio.

Foto: Monika Bračević/Muzika.hr