Pogledajte live video Williama DuValla uoči koncerta u Tvornici kulture
23. siječnja 2020.
Music Box (7434 Članci)
Podijeli

Pogledajte live video Williama DuValla uoči koncerta u Tvornici kulture

William DuVall, vokal legendarnih Alice In Chains, objavio je live video za singl “Smoke and Mirrors” ususret intimnom akustičnom koncertu u Malom pogonu Tvornice kulture u utorak 14. travnja.

Singl skinut s njegovog prvog solo albuma “One Alone” je mračna i suptilna pjesma, a “Smoke and Mirrors” ima tematiku ljubavi i govori koliko ona jaka može biti. Akustična verzija ima smirujuć, ali i jak efekt, a Williamov nevjerojatan vokal savršeno nadopunjuje  glazbu. Live video oslikava emotivnu snagu i savršeno pokazuje što se može očekivati na velikoj turneji u sklopu koje će DuVall posjetiti i Zagreb.

William DuVall u Tvornicu stiže na velikoj svjetskoj turneji na kojoj promovira album “One Alone”. Kritike govore o fantastičnom materijalu ističući kako je DuVall u nove pjesme unio čisto srce i dušu pokazujući se kao puno više od frontmana grunge velikana. “Osjetio sam da moram sve ponovo ogoliti. Ovaj album je jedan glas i jedna gitara, i otkriva srž toga tko sam kao pjevač, gitarist i kantautor”, poručuje DuVall.

Od romantičnih “Strung Out On A Dream”, “White Hot” i “Still Got A Hold On My Heart”, do “The Veil Of All My Fears” koja priča o izdaji bliskog prijatelja, album “One Alone” je meditacija zbog slomljenog srca, otpornost, teško steknuta mudrost i pokazuje umjetnika koji je svoj stil isklesao preko raznih glazbenih putovanja.

Na poziciji ko-vokala i ritam gitariste Alice In Chains DuVall se nalazi od 2006., podjelivši ulogu pjevača s drugim gitaristom Jerryjem Cantrellom. S Alice In Chains objavio je tri albuma, a aktivan je u još dva benda – Comes With The Fall i Giraffe Tongue Orchestra.

Velika solo turneja vodi ga kroz ožujak i travanj u Englesku, Irsku, Francusku, Belgiju, Njemačku, Češku, Rusiju, skandinavske zemlje, a na jedini nastup u regiji dolazi u Hrvatsku. Williamova nadolazeća turneja savršena je i rijetka prilika za vidjeti stadionskog izvođača u intimnom, ranjivom i izravnom nastupu.

Zagrebački koncert održat će se u Malom pogonu Tvornice kulture za koji će u ponudi biti svega 220 ulaznica. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 100 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 130 kn.

Foto: Matija Purgar