IZVJEŠĆE/FOTO: Aquarius Records tulumom u Tvornici proslavio 23. rođendan
25. ožujka 2018.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Aquarius Records tulumom u Tvornici proslavio 23. rođendan

Izdavačka kuća Aquarius Records proslavila je 23. rođendan u Tvornici kulture na Tulumu 23 kojeg su obogatili bendovi Ti, ja i moja mama, Gretta i Ljetno kino.

Cijela večer je počela u malom pogonu Tvornice kulture gdje je Tulum 23 zagrijao bend Ti, ja i moja mama koji su došli na tragu novog singla “Samo da znaš”. Osim njega izveli su i ostale dream pop/rock pjesme koje su trademark njihovog stvaralaštva. Bend je to koji okuplja sve više obožavatelja i koji je možda zaslužio da bude headliner ove večeri i to u velikom pogonu Tvornice kulture. Jedinstveni, sanjivi, psihodelični, ali i ono što je najvažnije, glazbeno veličanstveni. Polako se zaljubljujem u njihovo stvaralaštvo i uvjeren sam da će pronaći put i do većih pozornica.

Publika se potom preselila u veliki pogon gdje su nas čekali dečki iz grupe Gretta. Predstavili su novi album “Gravitacija”, njihov peti studijski uradak koji je objavljen upravo na dan Tuluma 23. Iako je poznato da u manjim klupskim prostorima znaju izazvati pravu atmosferu i energiju kod publike, nekako mi to ovoga puta nije urodilo plodom. Inače nisam ljubitelj ovakve vrste glazbe, nekakvog flat rock zvuka koji je potekao s američkog kontinenta, mislim da i publika nije nešto previše cupkala, skakala i urlikala kako to zna biti na njihovim koncertima. Možda je to zbog nepoznatih pjesama novog studijskog albuma, iako su već nekoliko singlova predstavili s “Gravitacije”. Mislim da je Gretta više za mali pogon i da bi onda zbog boljeg klupskog ugođaja i publika bolje reagirala. Tehnički su odradili cijeli nastup dosta dobro, što je bio uvertira pred koncert grupe Ljetno kino. Nažalost, zbog obaveza nisam mogao prisustvovati njihovoj set listi, ali uvjeren sam da je bilo razinu više od onoga što smo gledali prije njih na velikoj pozornici. To se uvijek očekuje od njih i u većini slučajeva očekivanja budu i nadmašena.

No, sve ovo rečeno nije toliko bitno koliko 23. rođendan izdavačke kuće Aquarius Records, naših vjernih suradnika kojima želimo još puno dobrih godina, odličnih tuluma i još većih glazbenih uspjeha. Živjeli!

Foto: Nikola Knežević