IZVJEŠĆE: “Split Zoo” Kreše Bengalke na zagrebačkim ulicama
8. travnja 2018.
Nikola Knežević (2828 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: “Split Zoo” Kreše Bengalke na zagrebačkim ulicama

Dva studijska albuma s Kišinim “Modelom”, “Mejašima”, “Pljačkam turiste” i “Komunom,” sat i pol svirke i zagrebačka publika u ekstazi  – tako bi se mogao opisati petak u zagrebačkoj Tvornici kulture. 

Novi  album Kreše Bengalke “Split Zoo” razvalio je i kritiku i publiku, a skulirani Krešo po tko zna koji put dokazao je da je miljenik u metropoli.

Gotovo  6  godina  nakon  što se  pojavio  na  sceni  sa  Kišom metaka i legendarnim “Folderom” 2012. koji je odgojio  neke nove hip hop generacije, a probudio stare hibernirane fanove, Krešo Bengalka je objavio drugi  album. Nakon solo prvijenca “Finale”, drugi album gotovo da i nije novi, jer se na koncertima već uglas  pjeva  većina pjesama.  17 tvrdih pjesama, Krešo okuplja vrhunsku rap ekipu koja vjerno prikazuje mračnu stranu splitskih ulica – Speedheads, Žuvi, Stipe Srdela, Vuk Oreb, a upaljači na “Nokturnu” definitivno su bili highlight večeri.

“Uvij zakolji”, “Šta ćeš?”, “Sine”, “Jim Morisson” i “Božić” za kraj uz merch koji leti u publiku definitivno stavljaju Krešu na to do koncertnu listu ovog ljeta. Tko ga nije ulovio u petak, iduća prilika je Sea Star festival u Umagu 24. svibnja. Mi ćemo do tada album na repeat.

Autor: Ana-Marija Topolčić

Foto: Karla Matulina