IZVJEŠĆE: Dva dana Tram 11 u Tvornici – dečki razvalili, publika nije
15. travnja 2018.
Music Box (5389 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Dva dana Tram 11 u Tvornici – dečki razvalili, publika nije

Iako smo prije 5 mjeseci svjedočili oživljavanju zagrebačkog hip hopa kad je legendarni Dom sportova 11. studenog ušao u povijest, dva dana Tram 11 u Tvornici, bili su i više nego gušt.

Klupski prostori imaju tu čar, a ta intimna atmosfera i  vibra Tvornice sjela je i više nego dobro. Petak je bio moj dan i nakon klasične pripreme i warm up-a uletila sam drito na Stoleta. Kralj, bog, gazda. Nakon što je doslovno iskrsnuo i na radost svih nas ponovo zajahao taj mikrofon, ne mogu zamisliti bolju predgrupu za Targeta i Woo-a od njegove veličine. Publika je bila mlaka, ali pokazivala znakove života, pa je 100ka iskoristio „mojo“ i uz poprilično precizne tehnike pripremio publiku za Tramovce.

Kad su General Woo i Target izašli na pozornicu, nije bilo upitno da nas čekaju dva sata fantastičnog koncerta. Set lista kao i u Domu sportova, a ono što je razvalilo su novi tekstovi pa se iz publike uz vrištanje i pljeskanje moglo čuti: “Target ubija”! I Target fakat ubija, što ne isključuje genijalnost Generala – stara, trenutna i buduća škola.

Old school ekipa nije mogla stajati na miru i oni su bili ti koji su dizali publiku, ostatak kao da se pokušavao opustiti dok su se oni na pozornici ogoljevali do srži. Nakon teasanja novih, “Dinamo, Zagreb” se zaorio Tvornicom, a nakon bisa Velikani su razbudili i one najukopanije. Ovaj put prošlo je bez baklji što me je malo rastužilo (iako je ekipa molila da zbog klupskog prostora ne bude bakljade), ali skrivanje dima po Tvornici, super mix ekipa i fantastičan bend na pozornici s dvojicom majstora koji su bez zamjerki odživjeli još jedan  koncert, razlog su za ocjenu odličan. U iščekivanju novih, na repeat stavljam sve stare stvari.

Autor: Ana-Marija Topolčić

Foto: Nikola Knežević