Spektakularna noć ovogodišnje svečanosti R’n’R Kuće slavnih!
15. travnja 2018.
Nikola Knežević (2803 Članci)
Podijeli

Spektakularna noć ovogodišnje svečanosti R’n’R Kuće slavnih!

Večer u Clevelandu protekle subote je doista bila posebna i fantastična, a sve je otvorila grupa Bon Jovi s Howardom Sternom koji ih je predstavljao.

The Cars, Nina Simone, Dire Straits, The Moody Blues i Sister Rosetta Tharpe pridružili su se Bon Joviju kao ovogodišnji laureati.

Lauryn Hill je odala počast jedinstvenoj Nini Simone te je zajedno s Androm Day i The Roots izvela neke od najvećih uspješnica visoke svećenice soula, kako su je zvali.

Iako se često na ovim svečanostima dogodi da se okupe bendovi koji su se raspali, završili s radom i slično, kao što je to bio slučaj s bendom Journey prošle godine, to se ovoga puta nije dogodilo s Dire Straitsima. Mark Knopfler čak nije niti došao na dodjelu, a nije bilo nikoga ni da ih predstavi, kako to obično biva. Tako su se na pozornici pojavili basist John Illsley kojemu su se pridružili klavijaturist Alan Clark i Guy Fletcher kako bi sami sebe uvrstili u Kuću slavnih.

Ove godine svečanost nije završila zajedničkim jam sessionom na pozornici, što je postala svojevrsna tradicija. Ne, na kraju su predstavljeni još jedni laureati, a to su Moody Blues koji su i nastupili na pozornici. Iako su ovi divni Britanci imali odličan govor, to se nije dogodilo u nastupu koji je trebao zatvoriti cijelu svečanost. Ali nisu oni krivi, njihova glazba je inače predivna, ali i sanjiva, romantična što možda i nije najbolji izbor za kraj koji je trebao biti spektakularan, što energičniji i zabavniji.

Kako god bilo čestitke svima onima koji su uvršteni u Kuću slavnih.