IZVJEŠĆE: Editorsi i Zagreb stvarno imaju poseban “seksualni odnos”
18. travnja 2018.
Željka Šimić (19 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Editorsi i Zagreb stvarno imaju poseban “seksualni odnos”

Po šesti puta su Editorsi pohodili Zagreb, po drugi puta sam ih vidjela (prvi put davne 2010. godine).

Ono što mogu reći usporedivši ta dva koncerta je da publika itekako voli ovaj britanski bend predvođen Tomom Smithom, a i u svojoj petnaestogodišnjoj karijeri dosta vremena i pažnje posvećuju Hrvatskoj i njezinoj publici. Ovoga puta koncert je održan u Tvornici kulture gdje su predstavili svoj šesti studijski album “Violence”. Veliki pogon je bio rasprodan i to puno prije koncerta, što dovoljno govori o njihovoj popularnosti u Hrvatskoj. A i publika je bila jako raspoložena.

Nakon nekoliko novih stvari, na moju veliku radost, odsvirali su “Blood”, “Munich”, “An End Has A Start” i moju omiljenu “Eat Raw Meat”. Publika je bila na vrhuncu, a ja u iščekivanju… Nisam najveći fan Editorsa u svemiru, ali pratim njihov rad od početka i volim ih jer imaju u sebi nekakvu lijepu, dragu energiju koja je iskrena i ljudi to osjete.
Naravno da su se vratili na bis gdje su odsvirali nekoliko novih stvari, neizostavni “Papillon”, te za laku noć i doviđenja “Marching Orders”.

Jako dobar gig, možda bi netko imao prigovor na set listu, pogotovo istinski fanovi, ali meni je večer bila sjajna, odlično odsvirano, na momente mračno ali ugodno. Sigurno će nas opet počastiti svojim dolaskom jer je očito da ima neka tajna veza između Zagreba i njih.

Treba svakako istaknuti da su prije Editorsa nastupili odlični Britanci October Drift.

Set lista:
Hallelujah (So Low)
A Ton of Love
Formaldehyde
Darkness At The Door
Violence
No Harm
Blood
Munich
Aehas
In This Light and on This Evening
Eat Raw Meat = Blood Drool
Nothingness
Belong
Sugar
The Racing Rats
Ocean of Night
Cold
Magazine
Papillon
Marching Orders

Foto: Karla Matulina