Sljedećeg tjedna tribina Music Boxa o “Glazbi kao terapiji”
22. travnja 2018.
Nikola Knežević (2621 Članci)
Podijeli

Sljedećeg tjedna tribina Music Boxa o “Glazbi kao terapiji”

Glazbeni portal Music Box (Udruga Kreativaca) nastavlja s organiziranjem javnih edukativnih tribina i nakon probijanja leda s tribinom “Seks u glazbi i glazba u seksu”, novi susret zakazan je u SRIJEDU, 25. TRAVNJA s početkom u 19 sati i 30 minuta u klubu KSET (Unska ul. 3, Zagreb).

Tribina nosi naziv “GLAZBA KAO TERAPIJA” i na njoj će ugledni gosti govoriti o tome koliko glazba može utjecati na zdravlje i psihološko stanje čovjeka, u pozitivnom ili negativnom smislu. 

Što glazba radi našem tijelu kada je slušamo, potiče li ona bolje funkcioniranje mozga, efektnije učenje, može li u potpunosti izliječiti osobe s određenim poteškoćama, zašto kirurzi tijekom operacija često slušaju glazbu, ima li i pisanje i stvaranje glazbe određeni terapeutski učinak, kada je sviranje/učenje instrumenta terapija, a kada ne, što je to muzikoterapija, koliko je raširena u Hrvatskoj, neka su od pitanja koja ćemo postaviti gostima tribine.

Gosti:
– dr. sc. Ana Katušić, prof. rehabilitator i muzikoterapeut te predsjednica HUM – Hrvatska udruga muzikoterapeuta
– mr. Radojka Sućeska Ligutić, dipl. psiholog
– Toni Starešinić, glazbenik (Chui, ManGroove)

Moderator: Nikola Knežević,  glavni urednik Music Boxa.

Radujemo se novom susretu s čitateljima portala Music Box, a naravno pozvani su i svi drugi, prije svega mladi građani koji su željni korisnih informacija o glazbi iz jednog totalno drugačijeg ugla, onog terapeutskog.

Vidimo se u KSET-u! Partneri tribine su HUM – Hrvatska udruga muzikoterapeuta i KSET.