Flyer se vraćaju u klub Sax!
5. svibnja 2019.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Flyer se vraćaju u klub Sax!

Flyer je nastao davne 1996. godine i svoje djelovanje započeli su sviranjem obrada koje bi se žanrovski mogle svrstati pod pop, soul, r’n’b i acid jazz. Takav ukus i način rada počeo je oblikovati autorski izričaj po kojemu je i Flyer dan danas prepoznatljiv – bogata ritam sekcija i melodičan ženski vokal.

Uz brojne nastupe na TV emisijama i radijima, Flyer je stekao dovoljno iskustva i eksponiranosti što im je omogućilo potpisivanje izdavačkog ugovora s Croatiom Records, a ono što ih je najviše proslavilo jest obrada pjesme ”O jednoj mladosti” Josipe Lisac, a u kojoj su i ugostili Josipu što je bio najemitiraniji hit 2015. godine. Slijedi prvi album “Epopeja”. Proglašeni su za “Nadu godine” HR Top 20 liste, a Otvoreni radio proglašava ih “Najboljim novim izvođačem”. Sve ih to odvodi prema drugom albumu, suradnji s producentom Samirom Kadribašićem, ali i s brass sekcijom benda Incognito, te vokalistice svjetskog glasa Imaani zbog čega dio produkcije rade u Londonu. Drugi album “Iluzija” bio je savršeni nastavak prvijenca.

Razdoblje koje slijedi bilo je popraćeno brojnim koncertima, ali i sporom žurbom oko rada na novom materijalu. Flyer se takvim pristupom odlučio koncentrirati na predstavljanju svakog singla zasebno i tako je, kroz razdoblje od 8 godina, predstavljeno 11 singlova. ”Inspiracija”, ”Ruke”, ”Pjesma za dvoje” i ”Sve je u redu” predstavili su ih u novijem zvuku, zahvaljujući Zvonimiru Dusperu Dusu, koji je surađivao s njima kao producent od 2013. godine. Dvije godine poslije, na posljednja četiri singla radio je producent njihovog prvog albuma, Goran Martinac, te je 2017. godine objavljen singl ”Kako da te ne volim” i time je Flyer objavio svoj treći studijski album – ”Flyer 3”.

Flyer će nastupiti 17. svibnja u klubu Sax, a informacije o ulaznicama bit će dostupne uskoro.

Foto: Nikola Knežević

Oznake 2019, flyer, koncert, sax