#svježasrijeda: Zvijezda u usponu, glazbenica Dakota, predstavila singl “Sober”
25. travnja 2018.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Zvijezda u usponu, glazbenica Dakota, predstavila singl “Sober”

Zvijezda u usponu, glazbenica Dakota, predstavlja singl „Sober“ na kojem je ugostila MC-a umjetničkog imena Not3s, a iza čije produkcije stoji Jordan Riley.

Za sve one kojima će Dakotin vokal zvučati poznato, vrijedi spomenuti kako upravo njen vokal upotpunjuje globalni hit singl DJ-a i producenta Jonasa Blue-a – pjesmu „Fast Car“. Odrasla u Španjolskoj, a trenutno smještena u Londonu, Dakotu je 2015. godine zamijetio Grammyem nagrađen tekstopisac i producent Fraser T. Smith – čovjek odgovoran za produkciju Stormzy-evog albuma „Gang Signs and Prayer“, a koji joj je ponudio i njen prvi diskografski ugovor.

Glazbenica je od tada u kontaktu s  Fraserom, a prethodnu godinu provela je surađujući s tekstopiscima kao što su Jamie Scott (One Direction, Rag’N’Bone Man) i Eg White (Adele, Florence & The Machine), uz koje je izbrusila svoj vokal u željenom smjeru.

Singl „Sober“ najavljuje iščekivano EP izdanje „Call Me When You Get This“, a hrvatskoj je publici dostupan u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.