IZVJEŠĆE/FOTO: Chui ovu Josipu!
27. travnja 2018.
admin (58 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Chui ovu Josipu!

Vintage Industrial Bar u četvrtak, 26. travnja je ugostio nagrađivanu grupu Chui i najveću glazbenu divu na ovim prostorima – Josipu Lisac.

Chui – izvrstan, progresivni sastav koji je publici predstavio sasvim novi spoj jazza, rocka i eksperimentalne glazbe, zasigurno je na putu da postane jedan od najvećih bendova na ovim prostorima i to se na ovom koncertu moglo čuti i osjetiti. Eksperimentirajući za različitim žanrovima, svoju ljubav prema glazbi na par sati su pretočili na publiku – barem na onaj dio publike koji je tu bio radi njih. Naime, publiku su sačinjavali uglavnom parovi i velik broj ljudi je stigao na podij tek kad je Josipa doputovala na stage. Nakon što je završila izvedba njihovog zajedničkog singla, dosta posjetitelja je krenulo put vrata – zašto je do ovog nesporazuma došlo, ne znam, no bila sam tamo s ciljem poslušati fantastičnu muziku tako da mi novostečena sloboda kretanja nije zasmetala.

Ovaj sjajan kvartet kojeg čine Ivan Levačić za bubnjevima, Konrad Lovrenčić na basu, Vojkan Jocić na saksofonu i Toni Starešinić za klavijaturama neka su djela odsvirali prvi put uživo – barem tako kažu – pa smo tako imali prilike čuti “Kalelargu”, skladbu posvećenu “onima sa zadarskom registracijom”. Veoma interesantnim prijelazima i efektima, ova skladba posvećena Krešimiru Ćosiću s njihovog albuma iz 2013., Second Arrival, na mene uvijek ima inspirativan efekt. Izveli su i brojna druga djela sa svoja tri albuma, no ono što me na svakoj skladbi iznova oduševljavalo su solo dionice Vojkana Jocića.

Sve u svemu, unatoč malim tehničkim poteškoćama s tonom, dečki su odradili sasvim solidan koncert – možda bih idući put radije slušala Chui u okruženju s malo manje žamora, no unatoč okolnostima uspjeli su kreirati sjajnu atmosferu i još jednom se pokazati kao predvodnici zagrebačke jazz scene.

Foto: Goran Berović