Alice in Chains objavili spot za “The One You Know”, prvi singl u pet godina
4. svibnja 2018.
Zorislav Knežević (69 Članci)
Podijeli

Alice in Chains objavili spot za “The One You Know”, prvi singl u pet godina

Nakon što su otkrili detalje o novom albumu koji bi trebao izaći tijekom ovoga ljeta, veterani alternativnog rocka Alice in Chains neočekivano su obradovali fanove prvim singlom i pripadajućim spotom.

Pjesma nosi naziv “The One You Know” i sadrži već provarenu kombinaciju iskusnih rokera za auditivnu zaraznost – teške riffove, lako pamtljivu melodiju i višeglasno pjevanje. Vokalne dionice su ovaj put malo više na Cantrellovoj strani, a gitaroljupce će ponovno oduševiti njegovo majstorstvo na gitari. Standard zvuka i znalački upakirana cjelina benda nesumnjivo su održani nakon pet godina od hvaljenog albuma “The Devil Put Dinosaurs Here”. To nimalo ne čudi, budući da je povjerenje već treći put zaredom dano producentu Nicku Raskulineczu.

Novi album je snimljen u Seattleu, u Studiju X (nekad pod imenom “Bad Animals”), gdje je bend 1995. godine tonski zabilježio svoj istoimeni LP. Ostalo dijelovi su snimljeni u Nashvilleu i Los Angelesu, dok je miksanje povjereno Joeu Barresiju (Tool, Queens of the Stone Age).

Alice in Chains u sklopu velike turneje povodom promocije albuma s nestrpljenjem očekujemo na zagrebačkom INmusic festivalu krajem mjeseca lipnja.