Kandžija uoči Zagreb Beer Festa: “Nismo još stare prdonje koje imaju sto hitova, nego grizemo i hoćemo još puno toga reći”
14. svibnja 2018.
Music Box (4820 Članci)
Podijeli

Kandžija uoči Zagreb Beer Festa: “Nismo još stare prdonje koje imaju sto hitova, nego grizemo i hoćemo još puno toga reći”

Zagreb Beer Fest će po drugi put biti održan na Trgu Francuske Republike od 17. do 20. svibnja, a ugostit će brojne proizvođače piva, kako one koji rade neke od najpoznatijih svjetskih brendova, tako i craft pivare.

Uz dobro pivo ide uvijek i dobra klopa, a uz sve to i kvalitetna glazba koja je i ovoga puta na iznimno visokom nivou. Partibrejkers, Pips, Chips & Videoclips, Markiz, Vojko V, Let 3, Irena Žilić, Nipplepeople, samo su neka od imena koja ćemo gledati u četverodnevnom programu. Među svima njima su i Kandžija i Gole žene. Pravo vrijeme da se ponovno čujemo s Kandžijom Osjekanovićem, odnosno Stjepkom Galovićem.,

Početkom ljeta prošle godine si rekao u intervjuu za naš portal da krečiš stan i jedva čekaš da to završiš i kreneš snimati pjesme jer te veseli rad u studiju. Dakle, moje pitanje je, jesi okrečio stan?
“Priučeni maler s malo iskustva sam, ali uspješno je okrečeno. I tu je negdje i krenulo snimanje zapravo.”

A i na novim pjesmama se radilo. Čuli smo da je u pitanju neka “Beton”-aža. Što nam možeš reći o nadolazećem albumu?
“Kroz 10 dana ide van tako da čut ćete ubrzo. Hoću vas iznenadit malo.”

Kad ćemo čuti prvi djelić albuma, hoće li biti uopće koji singl prije albuma?
“Neće bit singl prije albuma. Nema singlova. Sve sam radio u garaći gdje mi je jedina izolacija betonski zid i teška gerila je sve. Opušteno bez svih tih pompi i nabrijavanja.”

Hoće to biti čisto vaš album ili imate i neke suradnje, kao na prošlom?
“Imamo 2 gosta na albumu. Dosta su se spontano dogodile suradnje, meni su odlično stvari ispale.”

Osječani imaju dugu tradiciju proizvodnje piva, ali da ovo ne ispadne reklama, iako već možda i je, kako se vi pripremate za Zagreb Beer Fest? Neke visinske pripreme ili ćete samo odraditi koncert i natrag svojim kućama?
“Inače se pripremamo za koncerte probama. A i volimo popit pivo.”

Proslavili ste 10 godina rada velikim koncertom u osječkom Epicu krajem prošle godine. Kako je bilo biti 10 godina s Golim ženama? Nije bilo labavo ili?
Odlično, mogu reci, bend kao i obitelj recimo ima neku svoju dinamiku i zanimljivo je i kad nema ničeg, puno sam naučio s njima i mi stvarno uživamo u sviranju i snimanju. Realno, nismo još stare prdonje koje imaju sto hitova, zarađuju puno, stalno sviraju, al’ im se više ne da i odustali su jer su doživjeli svoj vrhunac odavno. Mi grizemo i hoćemo još puno toga reći.”

Zadnjim albumom ste zaista postigli vrlo dobar uspjeh, čak ste nakon izlaska albuma otputovali i u hrvatski Dublin. Planirate li ove godine kupnju povratnih karata za još neko dijasporsko mjesto?
Svi su ovo pitali. Ne znam.

Vidimo se na pivkanu onda već ovog tjedna! Živjeli i pivili!
Nikad ne bih rekao pivili. Tko god je to smislio da’ bog da ti se ljudi divili jer smislio si riječ pivili.