IZVJEŠĆE/FOTO: Drugi dan Zagreb Beer Festa u znaku kiše, Kandžije i Leta 3
19. svibnja 2018.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Drugi dan Zagreb Beer Festa u znaku kiše, Kandžije i Leta 3

Zagreb Beer Fest je nakon fenomenalnog otvorenja nastavljen nastupom benda pod nazivom KIŠA, nekada zna ispostaviti dobru “glazbu”, nekada nekakav užasan “death metal”, a ovoga puta, u kojem god obliku bio, je kratko trajao, što je najbolja vijest.

Mladi instrumentani bend Sfumato stupio je prvi na pozornicu, a s njima je stigla i kiša, no zvučat će nevjerojatno, ali takva vrsta glazbe se sjajno stopila s kišom, dok su se najvjerniji fanovi (šačica njih) držali prostora ispod stabla, a bilo je i onih koji su stajali pod kišobranom ili kabanicom. Šteta, jer ovo je bend koji će sve više pozornosti privlačiti na sebe, već su objavili debitantsko studijsko izdanje, a iza sebe imaju i velike nastupe, kao što su Brijačnica na početku ove godine te sada Zagreb Beer Fest.

Iza njih su došli Markiz, bend koji već dugo postoji i kojeg nikako da sreća uhvati, većinom imaju klupske nastupe, iako su i oni rijetki, a kad god dobiju priliku za veliku pozornicu, uvijek se nešto vanredno dogodi. Ovog puta kiša, zbog koje nije došlo puno publike, a bend live zvuči identično kao i studijski. Nepravedno zapostavljen sastav koji iza sebe ima nekoliko nominacija za Porina, tri studijska albuma i mnoštvo top 10 hitova.  I ovdje su zvučali standardno dobro, doduše bio je jedan čudan trenutak kod jedne pjesme kada su stali svi nakon uvoda, ali sam saznao kasnije da se iskopčao kabel bas gitare pa su odlučili stati i krenuti ponovno s pjesmom.

Kiša je tijekom njihovog nastupa stala, a sve je više publike dolazilo na Trg Francuske republike ne bi li uživali u svim blagodatima pivske i gastronomske ponude, te vrhunske glazbe. Uslijedili su Kandžija Osjekanović i njegove Gole žene, koji su uvijek bili zanimljivi s posebnim naglaskom na live izvedbe, ali sada su zvučali doista impresivno. Zvuk je bio odličan, masniji i glasniji nego kod bendova koji su nastupili ranije, a odnos s publikom je bio na visokoj razini. Humoristični kao i uvijek, osjećali su se u Zagrebu kao u Osijeku. Ne bih rekao iznenađujuće dobro, nego iznenađujuće savršeno za ovakav festival jer su ovakvi izvođači uvijek bolji u manjim i zatvorenim prostorima. Odlično!

I kada misliš da ne može bolje od onoga što si već vidio, dođu “ludi” Riječani iz benda Let 3. Glupo je više išta govoriti o njima, jer smo ih toliko puta susretali na nastupima i uvijek je bilo jedinstveno iskustvo. Dakle, generalno su zanimljivi i kvalitetni na koncertima, ali su ovoga puta baš “razvalili” te izazvali pravo ludilo među publikom. Divlja energija je bila, pravi open air spektakl pod oblačnim nebom. Jedan, dva, tri, čet’ri – savršeni! To je rock and roll.

Nastavlja se Zagreb Beer Fest ludilo i nekako imamo osjećaj kako se bliži kraj da dolaze sve jače glazbene večeri. Kud Evo rasporeda za večeras:

15:00 ULAZ
18:15 PEGLICA I KOMANDOS
19:15 SLOW MOTION SUICIDE
20:15 VOJKO VRUĆINA
21:30 PIPS, HIPS & VIDEOCLIPS

Foto: Manuel Perlić/Nikola Knežević/Tin Bedenko