Elisha & Kensington Lima u Začaranoj Močvari
24. svibnja 2018.
Music Box (6920 Članci)
Podijeli

Elisha & Kensington Lima u Začaranoj Močvari

Kraj je svibnja, a Začarana Močvara je pripremila za sve posjetitelje jednu lijepu intimnu večer kraj obale rijeke Save uz izložbu i glazbu kantautora. Svoje materijale će predstaviti Elisha i Kensington Lima, a večer će otvoriti izložba naziva “Običan grad” talentirane Laste Slaviček.

Mladi kantautor, liječnik i pisac iz Pule, Elisha, koji je započeo sa samostalnim glazbenim radom 2016. godine otkad broji dva EP-a(Inner World 2016. i Outer Noise). Album Chapters je izašao ove godine, a snimljen je, produciran i objavljen vlastitom rukom i uhom, a pomoć je dobio od različitih kolega glazbenika koje je upoznao kroz godine. Van konvencija žanrova, radi se o autorskoj glazbi koja je spoj bluesa, rocka, folka i elektronske glazbe s engleskim tekstovima široke svevremene tematike. Dosad je svirao po različitim klubovima, ljetnim terasama ali i na ulici, gdje se osjeća najslobodnije. Na ovom nastupu promovirat će pjesme s najnovijeg albuma, s ponešto starih, sve uz pratnju stalnog suradnika Manuela Manzina na saksofonu.

Nakon godina sviranja u brojnim bendovima i projektima (Beatles Revival Band, Valentino Bošković, Buđenje, Aljoša Šerić…), multiinstrumentalist i autor Josip Radić konačno odlučuje predstaviti probrana djela iz svoje bilježnice koju sa sobom nosi posljednjih 15 godina. Rezultat je Kensington Lima, glazbena priča koja okuplja Josipove prijatelje i kolege te pjesme nastale u trokutu Split – Zagreb – Rijeka, a nerijetko i negdje po putu. Ako je Kensington Lima potrebno žanrovski svrstati, onda nek’ ta ladica bude “cassette pop”. Štogod to bilo i gdjegod se ta ladica nalazila. U dosad objavljenim pjesmama Kensington Lima svoj doprinos dali su brojni glazbenici kao što su Mark Mrakovčić, Fog Frog Dog, Davor Capković, Lovorka Sršen, Vedran Križan, Neno Belan, Aljoša Šerić i Darko Bakić. Svi oni – ali, i ne samo oni! – naći će se na prvom albumu KL-a pod nazivom “May” koji će biti objavljen u drugoj polovici 2018.

Koncert će biti održan u utorak, 29. svibnja s početkom u 21 sat. Vrata se otvaraju u 20 sati, a cijena upada je 30 kuna.

Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.