IZVJEŠĆE S PRVOG DANA: Seastartali smo ljeto!
26. svibnja 2018.
admin (58 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE S PRVOG DANA: Seastartali smo ljeto!

U Umagu je 24. svibnja počeo još jedan Sea Star Festival. Nakon što su prošle godine ugostili velika svjetska imena poput The Prodigy i Fatboy Slima, ove godine se čini da je fokus više na domaće izvođače.

Zagrijavanje je počelo već u četvrtak, i to na tri stagea. Exotic Laguna, po svemu sudeći prenamijenjeno odbojkaško igralište, Silent Octopus s tri paralelna DJ seta na superglasnim slušalicama i Beach Groove Stage sa Zagrebu dobro znanim Pill Jacksonom. Zagrijavanju je prisustvovalo iznenađujuće malo ljudi, no bila je dobra vibra u zraku za prepustiti se uživanciji naredna tri dana.

Petak je krenuo ozbiljno – hip hop je zauzeo Nautilus arenu i nije napuštao položaj do sitnih noćnih sati kada je prva dama drum’n’bassa, Tekitoka, izašla na stage i ispratila ekipu u novi dan. Među hip hoperima bio je i Edo Maajka, koji je koncert odlučio iskoristiti za predstavljanje novih stvari s albuma koji izlazi u lipnju ove godine. Ovako na prvu, rekla bih da je svoju uobičajenu publiku ostavio malo zatečenu. Ekipa koja je navikla slušati primarno tekst njegovih pjesama trebat će malo vremena za prilagodbu, jer je novi zvuk koji Edo stvara sa svojim bendom dosta drukčiji od prije. Instrumentalni dio je od sada al pari tekstu i savršeno ocrtava i prati lirikse, naglašavajući emociju cijele priče.

Dok su Nautilusom prašili gangsterski beatovi, Tesla stage je okupirala dance ekipa. Nipplepeople su odradili solidan koncert, nakon čega su krenula velika festivalska imena – Filatov & Karas, Robin Schulz i Paul Van Dyk koji je još jednom postavio standard i pokazao kako zvuči više od 30 godina iskustva na sceni. Krajem prošle godine izbacio je novi album, “From Then On”, i po svemu sudeći postao nezaobilazna postaja u razvoju elektroničke glazbe.

Sea Star se nastavlja večeras novim glazbenim poslasticama Toxic, DJ Jock, Ivan Kominović, Boris Štok, Detour, DJ Rea & Leandro Da Silva, Hurts, Ofenbach, Dimitri Vegas & Like Mike, Mattn i brojni drugi. Vidimo se u Umagu!

Foto: Marko Edge