Primavera Sound, festival koji ovoga tjedna na jednom mjestu okuplja cijeli svijet
30. svibnja 2018.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Primavera Sound, festival koji ovoga tjedna na jednom mjestu okuplja cijeli svijet

Više od 300 sati žive glazbe čeka sve posjetitelje jednog od najvećih svjetskih festivala, Primavera Sound u Barceloni, koji je danas otvorio svoja vrata za posjetitelje iz cijelog svijeta.

Po prvi put festival aktivno prati i Music Box redakcija, odnosno naša Ana-Marija Topolčić koja će izvještavati s ovog mjesta koje će na tjedan dana postati središte glazbenog svijeta. Osamnaesto izdanje Primavera Sounda počelo je koncertom madridskog benda GANGES u prostoru Apolo of Barcelona i to je prvi od ukupno 257 izvođača koji će se okupiti u Barceloni sljedećih dana.

Ganges u Apolo of Barcelona (foto: Dani Canto)

Svi ti izvođači će dati posebnu boju i svjetlinu kako bi se ponovno slavila glazba i glazbena umjetnost, već poznata posjetiteljima ili ona koja je u fazi otkrivanja ili ona koja tek treba biti otkrivena. Tri dana središnje mjesto festivala će biti impresivni Parc del Forum koji od četvrtka do nedjelje na prostoru od 14 hektara predstavlja glazbeno šarenilo Primavere.

Foto: Santiago Felipe

Festivalske ulaznice su rasprodane i ove godine, što znači da sve posjetitelje očekuju najbolji sati najboljeg provoda u životu. Festival će obilježiti prvi festivalski koncert Arctic Monkeysa u sklopu nove turneje, emotivna i glazbeno perfektna Björk, lirski pjesnik među glazbenicima Nick Cave and The Bad Seeds, hip hop institucija A$AP Rocky koji promovira novi album, intimna glazba The Nationala, mistična Jane Birkin koja će napraviti homage Sergeu Gainsbourgu, Lorde, vlasnica jednog od najljepših pop zvukova današnjice te američki trap trio Migos. A to je samo vrh piramide svih onih izvođača koji će se sliti na Primaveru. Spektakularni glazbeni, ali i gastronomski line up za koji se brinu chefovi, vlasnici Michelinovih zvjezdica.

Poruka Primavera Sounda je glasna i jasna, svaki umjetnik, u bilo kojem vremenu i na bilo kojem stageu nastupao, je ondje s razlogom. Stoga, oni sretnici koji će biti u Barceloni ovih dana, rezervijrate sate i sate svojeg slobodnog vremena za 22 pozornice, 15 u Parc del Forumu i 7 u Primavera a la Ciutatu. Kako kaže moto festivala – “Primavera Sound, where everything starts once again”.

Y Viva Espana!

Foto: Eric Pamies