Novi comeback E.N.I.-ca s pjesmom “Van kontrole”!
6. lipnja 2018.
Nikola Knežević (2788 Članci)
Podijeli

Novi comeback E.N.I.-ca s pjesmom “Van kontrole”!

Novi singl grupe E.N.I. ‘Van kontrole’ moderna je pop pjesma kojom nastavljaju niz sjajnih singlova za čiji su zanimljiv aranžman zaslužni Darko Terlević i Matej Zec koji je ujedno i producent pjesme.

Glazbu i tekst  pjesme ‘Van kontrole’ potpisuje Vladimir Tomić,  autor i frontmen benda Moskva s kojim djevojke dugo prijateljuju, ali po prvi puta glazbeno surađuju. Vladimir Tomić ispričao nam je kako je nastala pjesma:

„Nakon što se nas nekoliko vraćalo s koncerta Marka Lanegana, Ivona me neočekivano pitala bih li napravio pjesmu za E.N.I.. Pet sekundi šutnje prekinuo sam neuvjerljivo ozbiljnom izjavom kako ću vidjeti što mogu učiniti. Naravno da sam si samo htio kupiti vrijeme. Činio se kao dobar izazov napraviti pjesmu za njih i eventualno izaći iz nekih svojih okvira. Nekoliko dana kasnije krenuo sam drndat’ po gitari i pola sata vrtio jedan te isti riff. Takvo inzistiranje se ubrzo pokazalo plodonosnim i pjesma je bila gotova.“

Novi su singl upotpunile i atraktivnim spotom koji je svojevrsni hommage osamdesetima, a nastao je u režiji Kristine Barišić. O samoj pjesmi kažu kako je drugačija i zanimljiva te se odlično nadovezala na sve dosadnašnje singlove kojima su najavile svoj novi album:

˝Mislimo da je Vlado jako dobro odgovorio na izazov i napravio modernu, kul  pop stvar s kojom je Matej točno znao što učiniti kako bi se dobro nadovezala na dosadašnje singlove koji će se naći na novom albumu, nadovezao se na E.N.I. zvuk, a opet je pjesma malo drugačija i zanimljiva.“ (E.N.I.)

Za kameru je bio zadužen Sanjin Stanić, a asistirali su Franka Goić, Lorena Tock, Luka Radić i Valentina Barić.

Foto: La Vie