D’Knock & Jay novom pjesmom slave prvu godišnjicu braka!
17. rujna 2019.
Music Box (9752 Članci)
Podijeli

D’Knock & Jay novom pjesmom slave prvu godišnjicu braka!

Točno prije dvije godine, glazbeno-ljubavni par D’Knock & Jay (Darko i Jelena Juranović) predstavio je publici svoj prvi zajednički singl „Jedan dan“, čiji im je uspjeh bio sjajan motiv za rad na svom prvom albumu.

Zanimljivo je da se D’Knock ponovno uhvatio mikrofona s rap dionicom na hrvatskom jeziku nakon skoro 25 godina, kad smo ga zadnji put čuli kao člana prve postave grupe ET. U međuvremenu je ostvario suradnju s brojnim svjetskim zvijezdama kao što su Simply Red, Simple Minds, Barbara Tucker i mnogi drugi te je postigao veliki uspjeh u poslovnom svijetu kao direktor brandinga za jednu renomiranu njemačku kompaniju. Upravo je singl „Jedan dan“ predstavio njegovu suprugu Jelenu Juranović Jay kao lead vokal, nakon što je više od 15 godina nastupala kao prateći vokal nekima od najvećih glazbenih imena regije (Zdravko Čolić, Indexi, Toni Cetinski, Nina Badrić, Jacques Houdek, Ivana Kindl, Željko Joksimović, Aleksandra Kovač, Željko Samardžić itd.) te je kroz brojne nastupe, koncertne turneje, razne TV emisije i studijska snimanja stekla veliko iskustvo u glazbenoj industriji.

Singl “Jedan dan” zainteresirao je glazbenog producenta i DJ-a Dejana Rakića (DeeJay Playa) da napravi potpuno novu verziju koja će pjesmu približiti, ne samo radio stanicama, nego i klubovima. Nakon što je čuo prvi draft Playine verzije, D’Knock je izjavio: „Jelena i ja smo bili oduševljeni jer nam je falio baš taj zvuk koji podsjeća na zlatne dane grupa Freemasons i Shapeshifters. Taj classic disco house, s čvrstim basslineom i live instrumentima spoj je stare i moderne klupske glazbe. Ta je verzija logičan nastavak naše priče i zato smo s Playom pomno radili na njoj. Prva verzija pjesme „Jedan Dan“ prošla je fenomenalno, iako je sve krenulo spontano i bez očekivanja, a brojne pozitivne reakcije bile su dovoljne za korak dalje. Naš drugi singl „Ljubav najbolje zna“ odlično je prošao na radio stanicama i kod publike, a na YouTubeu ima skoro milijun i pol pregleda. Ne sumnjamo da će klupska verzija „Jedan Dan“ nastaviti pozitivan niz, jer radimo ono što volimo i uživamo u svakom trenu kreativnosti.“

D’Knocka i DeeJay Playa veže 10-godišnje poznanstvo kada su dijelili stage u klubu Papaya na Zrću, gdje je D’Knock nastupao s DJ Fresh Jayem u sklopu njihove grupe PlayOne. DeeJay Playa na sceni je preko 25 godina i pripadnik je “old school“ scene. Profilirao se kroz razne stilove, kao što su soul, funk, new jack swing i dance classics, a nakon povratka sa studija u Americi kreirao je svoj specifičan stil koji objedinjuje r&b, hip-hop & dancehall. Kao producent ostvario je veliki broj projekata, a kao resident DJ ostavio je trag u nekim od najpoznatijih regionalnih klubova te trenutno slovi kao jedan od traženijih DJ-a u regiji. Osim u klubovima, nastupao je u sklopu velikih koncerata sa svjetskim zvijezdama, kao što su Rihanna, Shakira, 50 Cent, Busta Rhymes, Kool & The Gang, Freemasons, Funkerman, David Morales i mnogi drugi.

D’Knock i Jay odlučili su izaći s novom verzijom pjesme „Jedan dan“ povodom njihove prve godišnjice braka jer, kako kažu, ta pjesma za njih ima posebno i vrlo simbolično značenje. Jelena je jednom prilikom na društvenim mrežama izjavila: „Glazba nas je spojila, živimo i glazbom slavimo našu ljubav.“

Singl je dobio i svoje službeno izdanje koje sadrži 4 verzije (Club Edit, Club Edit With Rap, Extended i instrumentalnu verziju). Osim toga, pjesma ima i dvije verzije video spota (verzija s rapom i bez rapa), čiju režiju potpisuju supružnici D’Knock & Jay.

Foto: Privatni album D’Knock & Jay