Rambo Amadeus opet pomiče granice u glazbi
16. lipnja 2018.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Rambo Amadeus opet pomiče granice u glazbi

Svi oni koji prate legendarnog Ramba Amadeusa i posjećuju njegove koncerte znaju da već neko vrijeme ovaj crnogorski umjetnik svoje biseve, uz glasovnu potporu ostatka benda, započinje stihom „Na malome škoju..“.

Navedeni stihovi dio su nove pjesme „Šjor Spajdermen stari“ koja na satiričan način, u Rambovom osebujnom stilu, progovara o umirovljenom Spajdermenu koji se izdiže iz letargije mirnoga života na pučinskom otočiću i ponovno krpa svoju mrižu s kojom kreće u lov na kriminalce, tajkune i  korumpirane političare.

Kako Rambo cijeni izvorno a capella klapsko pjevanje pozvao je na suradnju svog dugogodišnjeg prijatelja, i brata po mediteranskom temperamentu, bračanina Borisa Capkovića da sa svojim klapskim drugovima otpjeva i snimi pjesmu. Pritom je htio da klapa zvuči, citiramo, kao Dalmacijacement i još malo starije.

Studijska snimka pjesme „Šjor Spajdermen stari“ klape Klesari oduševila je Ramba i potaknula ga da još jedanput pokaže „fantastične glasovne mogućnosti“. Na klapsku izvedbu pjesme nasnimio je svoj glas, kojega je zbog niske glasovne frekvencije nazvao surgafondo bas!

Zadovoljan zvučnim zapisom, svjetski kilotzar inzistirao je da Capković zatvori krug te snimi i video spot o umornom Spajdermenu i to u pitoresknim Pučišćima na Braču. Vesela bračka klapa Klesari uživala je snimajući po lokacijama ove bračke prijestolnice kamena, a za snimanje spota angažiran je mjesni ribar Nikša Plastić, koji je savršeno utjelovio Rambovog Spajdermena.