Objavljen program šest najvećih pozornica 11. Outlook festivala
21. lipnja 2018.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Objavljen program šest najvećih pozornica 11. Outlook festivala

Svake godine, Outlook festival ujedinjuje tisuće ljubitelja basa u svojoj tvrđavi uz more na četiri dana i noći u kojima se slavi sound system kultura i svi žanrovi koji su se iz nje razvili; od reggaea do drum’n’bassa.

S nešto više od dva mjeseca do početka festivala koji će se održati od 5. do 9. rujna, 11. Outlook festival, upravo razotkriva i raspored na šest jedinstvenih pozornica na tvrđavi Punta Christo na koju stiže preko 300 izvođača, dok će ostatak programa na ostalim pozornicama biti objavljen uskoro. Veliko otvorenje festivala očekuje nas u pulskoj Areni 5. rujna uz Bonoba (live), Wileyja, Davida Rodigana i The Outlook Orchestra.

Centralna pozornica Outlook festivala – The Clearing ugostit će najveća s imena dugačkog popisa, a u četvrtak je otvara jedan od favorita festivala – David Rodigan i njegov poznati “Ram Jam” set. U četvrtak gledamo i Iration Steppas, Shy FX i Dynamite MC, Miss Red, Johnny Osbournea i Soul Stereo. Petak će obilježiti neki od najvećih britanskih MC-jeva i kolektiva: Stefflon Don, Nadia Rose, MIST, Levelz, plus DJ Hype i The Heatwave. Velikani drum’nbassa zauzimaju The Clearing u subotu, a predvode ih Andy C, Noisia, Randall i SpectraSoul. Kao domaćine ove pozorice u nedjelju Outlook je pozvao amsterdamski Appelsap Fresh Music Festival koji će ugostiti Kojey Radicala, Ocean Wisdoma, JHusa, AJ Traceyja, Lady Leshuur, Jaykaea, Dub Phizixa i Strategyja.

Za ljubitelje niskih frekvencija i visoke energije nezaobilazna je The Voidpozornica, opremljena vrhunskim zvučnim i svjetlosnim dizajnom kojom će vladati kolektivi kao što su Crucast, Deep Medi, Dispatch Recordings i Symmetry te Digital Mystikz. Od imena svakako treba istaknuti Malu, Sirraha, Pincha, Hatchu & Youngstu, Loefahu, Commoda, Silkiea, Goth-Trada, Kahna i Trutha.

Osam godina Mungo’s Hi Fi pozornica je na Fort Punta Christo bila jedna od publici najdražih mjesta okupljanja i plesa na Outlook Festivalu. Ove godine palicu predaju glazbenoj instituciji iz Leedsa – SubDubu koji dovode svoj legendarni Sinai Sound System. Čast da prvi nastupe u novoj SubDub Areni dobili su zvijezde izdavačke kuće Swamp81; Loefah, Madam X, Lamont i Pinch. Petak je dan za dancehall s Reggae Roast, Natty Campbell, Mungo’s HiFi, Danny T & Tradesmen, Dub Smugglerste mnogim drugima. Članovi velike Outlook obitelji, Channel One Soundsystem, Jah Shaka i Sinai Sound nastupaju u subotu, a sam završetak festivala u nedjelju će obilježiti i slavlje 20 godina SubDuba uz Iration Steppas, O.B.F, Sammy Dreadlocks, Dubkasm, Maasai Warrior, Shanti D, Charlie P i Sr Wilsona.

Nakon osam godina Mungos Arena mijenja ime i sound system

Kultni rov uz tvrđavu – The Moat odjekivat će technom u petak, uz Marthu, Madam X, DJ Laga Silasa i Snarea, Barely Legala, a zatim će od petka do nedjelje potpuno okrenuti glazbeni smjer prema garageu i grimeu uz Onemana, Zeda Biasa, MJ Colea, Trends and Boylana, Grandmixxera, Spookyja i mnoge druge. Još jedna od velikih pozornica festivala, šumom okružena The Garden pozornica ugostit će velikane drum’n’bassa i to krećući u četvrtak s Exit Records, Metalheadz i Star Warz kolektivima i njihovim predstavnicima kao što su Zed Bias, Fixate, Blocks & Esher, DBridge, Goldie, Randall i Doc Scott. V Recording će u petak obilježiti 25 godina postojanja uz Artificial Intelligence, Lowquija, Jumping Jack Frosta, Bryan Geea, Dynamite i Dillinju. Hatcha s prijateljima zauzima The Garden u subotu, a u nedjelju to će učiniti Villen & McLeod, BCee, Calibre, Lenzman, S.P.Y, DRS, Lowqui, Visonboi i MC Tempza.

Od ranog poslijepodneva do zalaska sunca, pozornica na plaži ili jednostavno The Beach, bit će idealno mjesto za zagrijavanje prije burne noći na tvrđavi. Tik uz more publika će uživati u jazzu, hip-hopu, reggaeu i RnB-u. Najfiniji britanski soulful jazz u četvrtak otvaraThe Beach, a na pozornici se izmjenjuju Yazmin Lacey, Poppy Ajudha, Nubya Garcia i Ezra Collective, dok se tempo ubrzava pred dolazak večeri uz liquid drum’n’bass i Bryan Geea, DJ Markyja i Patifea. Eklektični soul, lagani hip-hop i RnB je na meniju za petak, a te pravce predstavljaju S4U, INKA, Peanut Butter Wolf, Flohio i LEVELZ. Dub i reggae vladaju plažom u petak kada se na pozornicu penju i Brain Holidays, prvi domaći roots reggae bend, zajedno s Johnnyjem Clarkeom i The Dub Asante Bandom, Jamiem Rodiganom i drugima. U nedjelju The Beach pozornicu zatvaraju jake dubstep snage, a među njima i domaći predstavnik Egoless, zatim A/T/O/S, Commodo, Sicaria Sound i Silkie. Raspored ostalih pozornica Outlook festvala 2018., The Stables, Ballroom, Arija i Courtyard pozornica, bit će objavljen uskoro.

I u svojoj 11 godini Outlook festival ne posustaje, a posvećenost njegovih organizatora osjeti se u svakom aspektu festivala. Biranjem glazbe i izvođača koje dolazi iz strasti, srca i znanja Outlook je zacementirao svoje mjesto kao vodeći festival europski festival bass glazbe i sound system kulture.

Ulaznice za koncert otvorenja 11. Outlook festivala u pulskoj Areni na kojem nastupaju Bonobo (live), Wiley, David Rodigan i The Outlook Orchestra i drugi mogu se naći poveznici, te na svim Entrio prodajnim mjestima.

Regionalne festivalske ulaznice koje vrijede za četiri festivalska dana i noći na tvrđavi Puna Christo (ne uključujući koncert otvorenja) mogu se pronaći ovdje, te putem Entrio sistema i na Entrio prodajnim mjestima.

Foto: Callum Chaplin