David Garrett: “Vraćam se u Hrvatsku nakon 16 godina i to me jako veseli”
28. lipnja 2018.
Music Box (10587 Članci)
Podijeli

David Garrett: “Vraćam se u Hrvatsku nakon 16 godina i to me jako veseli”

David Garrett u Hrvatskoj je prvi put nastupio 2002. godine kao gost Julianu Rachlinu na festivalu ”Julian Rachlin i prijatelji“. Dubrovnik mu je, kaže, ostao u najljepšem sjećanju.

David je jedan od najuspješnijih pop i crossover violinista suvremenog doba. Prvu violinu dobio je s četiri godine, a već s 13 postao je najmlađi solist koji je potpisao ekskluzivni ugovor s prestižnom diskografskom kućom Deutsche Grammophonom. Njegovo obrazovanje do odlaska na koledž u potpunosti je bilo zasnovano na klasičnoj glazbi. Velika ljubav prema pop, rock, jazz i lounge glazbi kasnije je rezultirala kombiniranjem klasične glazbe s drugim glazbenim žanrovima.
Ovaj talentirani violinist čiji nastupi izgledaju kao rock spektakli jedva čeka koncert 13. listopada u zagrebačkoj Areni, a rasprodane dvorane u Europi dokaz su da ga s pravom nazivaju ”čarobnjakom na violini”. U Hrvatskoj je već nastupio 2002. godine kao gost Julianu Rachlinu u Dubrovniku.
Dubrovnik je prekrasan grad i ostao mi je u lijepom sjećanju. Sretan sam što ću ponovno nastupiti u Hrvatskoj i veseli me povratak u vašu prekrasnu zemlju – kaže Garrett.

U četvrt stoljeća karijere održao je više od 1500 koncerata. Dva puta je uspio postaviti svjetski rekord u brzini sviranja violine – 2008. i 2010. godine u emisiji Guiness World Records za 66,56, odnosno 65.26 sekundi bez greške je odsvirao “Bumbarov let” Nikolaja Rimskog-Korsakova. Također je i slavljeni kompozitor jer za album povodom aktualne turneje ”Explosive live” skladao je 11 kompozicija.
– Iznimno nam je drago što ćemo Davida dovesti u Hrvatsku te ne sumnjamo da će domaća publika prepoznati čaroliju različitih glazbenih žanrova u izvedbi jednog impresivnog umjetnika – ističe direktor Star produkcije Alen Ključe.

Ulaznice za koncert u Areni Zagreb 13. listopada 2018., mogu se kupiti u sustavu Eventim i na svim prodajnim mjestima Eventima.