Luce na novom početku!
4. srpnja 2018.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Luce na novom početku!

Jedna od vodećih imena hrvatske mlađe kantautorske scene, LUCE, pobrinula se da nam naredni ljetni period upotpuni pravom glazbenom slatkoćom, pustivši nam ovih dana još jednu pjesmu sa svog nadolazećeg dugoočekivanog albuma prvijenca koji pod nazivom ‘Susret’ izlazi sredinom rujna.

Svoj peti službeni singl pod nazivom „Početak“, Luce je napisala u koautorstvu s još dvije osobe, čiju glazbu udruženo potpisuju Matej Milošev, Miro Gugić i Luce, a tekst Matej Milošev koji je i inače njen učestali suradnik (violončelo):

Luce i ja već se godinama poznajemo i surađujemo, a s Mirom sviram u bendu (Nina Kraljić). Volim i cijenim oboje i nekako se samo od sebe nametnulo da zajedno napravimo pjesmu. Osim što se zove “Početak”, ova pjesma za nas predstavlja i neke druge, doslovne početke.“ –  istaknuo je Matej.

Predivan spot za pjesmu „Početak“ sniman je na magičnom otoku Visu pod redateljskom palicom Luke Nižetića.

Mlada glazbenica Luce o pjesmi kaže sljedeće:

Prije nepuna dva mjeseca u eter sam pustila skladbu ‘Još i sad’ i ujedno predstavila svoje nove suradnike.‘Početak’ je pak pjesma koja se nadovezuje na cijelu priču te svojim zvukom korespondira s predstojećim ljetnim danima. Nastala je kroz jedno druženje kod Mateja doma, kad smo Miro, on i ja zajedno “jammali” na tekst koji je već postojao. Pjesma opisuje maštanje i sanjarenje o bijegu u svijet u kojem je sve divno i ružičasto. Producent Srđan Sekulović Skansi je to dočarao zvukom, a redatelj spota Luka Nižetić slikom, pošto smo spot snimali na predivnom i pomalo nerealnom Visu.

U NLO studiju pod budnim okom producenta i aranžera Srđana Sekulovića Skansija odrađuje se posljednja faza snimanja Lucinog albuma s kojeg su, podsjetimo, javnost već predstavljene skladbe ‘Vraćam se’, ‘Otkucaji’, ‘Bar još tren’ i aktualna ‘Još i sad’.

Ovom prilikom najavljujemo i njegovu službenu koncertnu promociju 19.10. u prestižnom prostoru Velikog Pogona Tvornice Kulture. Uz pratnju svog uigranog benda i posebne goste, LUCE će uvesti publiku u svoj svijet emocija. Jedinstvena interpretacija te impresivno moćni, unikatni, magični vokal učiniti će, ne sumnjamo, ovu glazbenu večer još posebnijom.