IZVJEŠĆE/FOTO: “Mamma Mia! Here We Go Again” u prepunoj pulskoj Areni uz redatelja i glumce filma
22. srpnja 2018.
Music Box (6879 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: “Mamma Mia! Here We Go Again” u prepunoj pulskoj Areni uz redatelja i glumce filma

U subotu, 21. srpnja u sklopu 65. Pulskog filmskog festivala pred prepunom Arenom premijerno je prikazan film “Mamma Mia! Here We Go Again”.

Gledatelje su prije projekcije, oduševljeni svojim povratkom u Hrvatsku, pozdravili redatelj Ol Parker i glumci Jeremy Irvine, Hugh Skinner te Josh Dylan. Impresionirani ambijentom i sretni što imaju priliku predstaviti film u zemlji u kojoj su proveli nezaboravne dane snimanja. Gledatelji su uživali u filmu punom pjesme, ljubavi i veselja. S oduševljenjem su gledali predivne scene snimane na Visu i akvatoriju koji ga okružuje, a koje će u narednih nekoliko tjedana na velikim platnima diljem svijeta pogledati milijuni ljudi!

Nakon premijere u Puli, redatelj Ol Parker i glumci zaputit će se brodom na Vis, kako bi  još jednom zahvalili cijeloj zajednici i hrvatskoj ekipi koja je radila na filmu. Zanimaju ih naravno reakcije mještana na „glumačku“ izvedbu njihovog otoka!

“Mamma Mia! Here We Go Again” se do 25. srpnja premijerno prikazuje na ljetnim pozornicama duž obale, od Opatije, preko Raba, Murtera, Splita, Hvara i Brača do Dubrovnika… U redovnom programu kina diljem Hrvatske film se prikazuje od 26. srpnja.

Mamma Mia! Here We Go Again odvodi publiku na glazbeno putovanje kroz vrijeme, ispreplićući događaje iz prošlosti i sadašnjosti. Na bajkovitom otoku Kalokairi (kojeg u filmu „glumi“ naš Vis), Sophie se sprema za svečano otvorenje renoviranog hotela Bella Donna. Našavši se „u majčinim cipelama“, pronalazi preostale dijelove slagalice o njezina tri oca i davnom ljetu kada je sve počelo. Glazbena priča nas odvodi u 1979. godinu gdje su raspjevane Donna, Tanya, i Rosie upravo diplomirale na Oxfordu, a pred njima je ljeto koje će odrediti ostatak njihovih života…

U novom nastavku ponovno gledamo šarmantnu Amandu Seyfried (Sophie) i filmskog zaručnika Dominica Coopera (Sky), Meryl Streep (Donna), trojicu očeva Piercea Brosnana (Sam), Colina Firtha (Harry), i Stellana Skarsgårda (Bill), te Donnine prijateljice Christine Baranski (Tanya) i Julie Walters (Rosie). Mladu Donnu sada utjelovljuje nada filmske scene, britanska glumica Lily James, dok Brosnanov lik, mladog Sama, utjelovljuje Jeremy Irvine. Hugh Skinner igra Firthovog Harryja u mladim danima, a mlađahnog Billa kojeg inače utjelovljuje Skarsgård, tumači glumac Josh Dylan. Na oduševljenje publike, filmskoj se ekipi pridružuje i američka božica popa, pjevačica i glumica Cher u ulozi Ruby Sheridan, otuđene Donnine majke i Sophiene bake. Nova lica novog nastavka između ostalih su i Celia Imrie u ulozi prorektorice te Andy Garcia kao Fernando, voditelj hotela.

Raspored premijernih projekcija na ljetnim pozornicama:

22.7. Dubrovnik
22.7. Mali Lošinj
22.7. Hvar
22.7. Rab
22.7. Murter
22.7. Metković
23.7. Komiža
23.7. Vis
23.7. Bol
23.7. Biograd na Moru
24.7. Split (Bačvice)
25.7. Opatija
25.7. Brač (Supetar)