POČINJE TAM TAM: Zašto još niste bili na najboljem najmanjem festivalu na svijetu?
23. srpnja 2018.
Boris Abramović (271 Članci)
Podijeli

POČINJE TAM TAM: Zašto još niste bili na najboljem najmanjem festivalu na svijetu?

U Sućurju na Hvaru u ponedjeljak, 23. srpnja počinje “najbolji najmanji festival na svijetu“, kako ga zovu neki od izvođača koji već godinama dolaze, ne samo kao headlineri nego prvenstveno kao ljudi koji zadnje dane srpnja koriste da bi na Hvaru odmorili dušu i uživali, a ujedno bili djelom festivala koji je već stekao reputaciju nečega na što se mora doći ako imate i malo mogućnosti za to.

Sunčani otok ovdje ne nudi samo sunce i more nego Udruga građana “Pelišnjak“, koja organizira ovaj festiva,l svake godine se trudi da svojim programom i obujmom budu sve veći i bogatiji , pa tako ove godine događaj traje punih deset dana, a svih tih dana možete, naravno, osim u suncu i moru, uživati i u bogatom programu.

Glavni glazbeni program odvija se već tradicionalno u petak i subotu na igralištu lokalnog nogometnog kluba, a sve dane popratni programi odvijaju se po cijeloj staroj jezgri mjesta i u sada već čuvenom kampu TAMp-u. Popratni programi obuhvaćaju puno toga, od kantautorsko-akustičarskih nastupa do nastupa elektronske glazbe uz renomirane DJ-e, od projekcija filmova do upoznavanja povijesti Sućurja uz arheologa, od satova Yoge do nekoliko izuzetno zanimljivih izložbi, od radionice pisanja kratkih priča do jam sessiona zainteresiranih glazbenika i još puno puno toga.

U Kamp TAMp-u koji se nalazi uz samu obalu mora u borovoj šumici svi imaju na raspolaganju pitku vodu, tuševe, toalet, struju, hlad, predivno čisto more, cvrčke i kao najvažnije odlično društvo i dobru zabavu, te je ovo vjerojatno najbolji smještaj koji se može naći na ovome festivalu.

Line up festivala je kao i svih ovih godina odličan pa ćemo tako i ovoga puta moći vidjeti kremu alternativne scene u regiji, pa tako u petak imamo Bizon, Tus Nua, Persons From Porlock, Porto Morto i Repetitor, a u subotu će nam svirati Turisti, # # #, Otrovna Kristina, Žen i Svemirko.

Svima vama koji ste u mogućnosti doći do Sućurja u ovome razdoblju garantiram da nećete požaliti, da ćete se odlično zabaviti i da ćete se sigurno vraćati u ovo divno mjesto, jer kao što sam to već puno puta rekao do sad, a reći ću to još puno puta i ubuduće, svako mjesto koje u svome imenu ima riječ RAJ je svakako nešto posebno.

Foto: M3 photography (Matej Čelar)