IZVJEŠĆE/FOTO: Druge večeri Bedem festa publika do zadnjeg mjesta popunila nikšićku Tvrđavu
5. kolovoza 2018.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Druge večeri Bedem festa publika do zadnjeg mjesta popunila nikšićku Tvrđavu

Druga večer BEDEM festa sinonim za energiju i bunt! Organizatori festivala poručuju da ih raduje to što je tvrđava bila do posljednjeg mjesta puna i da su imali tu čast da svojim sugrađanima poklone onu glazbu koju su dugo čekali čuti.

Pobjednik partnerskog Bunt rok festivala Sergio Lounge, otvorio je drugu festivalsku večer dok je publika imala priliku premijerno čuti novitete nikšićkog benda OFF DUTY. Ovaj bend uveliko je na domaćem terenu i za prethodnih devet godina imao priliku više puta nastupiti na tvrđavi. Za ovogodišnji koncept festivala kažu da je na pravom mjestu u pravo vrijeme i da je njime Bedem fest identificirao i ukazao na vrijednosti koje treba više njegovati, a nekako promiču i prolaze nezapaženo.

Uz velike ovacije publike na pozornicu se nešto iza 22 sata popeo i Beogradski sindikat. Nikšićku publiku pozdravili su pjesmom „Za sve moje ljude“. Dvije bakljade, publika koja je svaku riječ pjevala u glas i energija koja se riječima ne može opisati, obilježila je drugu večer. Očigledno je da je publika u Nikšiću, posle šest godina, bila željna glazbe koju jedinstveni BS stvara i izvodi jer su neumorno pjevali svaku riječ i jednoglasno ih pozivali na bis. Energije nije nedostajalo dok su se refali hitovi “Dan za pobedu”, “Svim srcem”, “Neuništivi”, “Pravo kroz vetar”, “Sistem te laže” i mnogi drugi.

Maskirani sastav „Nipplepeople“ prenio je publiku u neku novu dimenziju elektro pop glazbe. Ovaj sastav široj javnosti poznat je po mega popularnom singlu „Sutra“, a karakterizira ih i naglašena tajanstvenost za koju kažu da je njihov način da „u moru žutila na glazbenoj sceni stave svoju glazbu u prvi plan“. Posvećenost publici je zaista nešto što je ovaj dvojac stavio u fokus pa su tijekom nastupa silazili do publike, palili baklje i ujedno pozvali sve da i sljedeći dan posjete festival.

Zatvaranje festivala, pripalo je mađarskom sastavu Belau, koji je na pozornicu izašao oko dva sata iza ponoći.
Završna večer festivala okupit će KI, Zoricu Kondžu, Kaliopi, Obojeni program, bend Repetitor kao i DJ IRON-a.

Foto: Bedem fest