Sarajevski symphonic metal bend The Loudest Silence objavio spot za novi singl!
6. kolovoza 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Sarajevski symphonic metal bend The Loudest Silence objavio spot za novi singl!

Sarajevski symphonic metal bend The Loudest Silence je objavio novi video za pjesmu ‘Wake Up In My Dream’, koja se nalazi na aktualnom albumu Aesthetic Illusion, a koji je nedavno objavljen putem izdavačke kuće TLS Europe.

Video je sniman u Bosni i Hercegovini na planini Bjelašnici i u središtu Sarajeva. Za režiju i scenarij je zaslužan Damir Bašić, Emir Džanan je bio u ulozi kamermana, Denijal Ćatović je radio editing dok je finalnu obradu napravio Faris Dobrača.

‘Iako su oba naša spota zasebne cjeline, ‘Wake Up In My Dream’ se može promatrati kao nastavak priče koju smo započeli videom za pjesmu ‘The Loudest Silence’, s tim što se u novom spotu može vidjeti cijeli bend uz malo mračniju atmosferu, obzirom da ova pjesma nije balada.’ – kaže Džemal, basist benda.

Album sadrži 11 pjesama koje govore o besmrtnosti ideja, snova, umjetnosti i ljubavi koje društvo ne prihvaća, pa čak i osuđuje. Na ovom konceptualnom albumu je sudjelovalo čak pet glazbenika različitih žanrova, među kojima je i Mark Jansen iz velikog nizozemskog benda Epica. Za produkciju je zaslužan sam bend, miks potpisuje Mirza Ćorić, a mastering Audio InFunktion.

Bend čine Taida Nazraić (vokal), Denijal Ćatović (klavijature), Mirza Ćorić (gitara), Džemal Bijedić (bas gitara i vokal) i Damir Sinanović-Bumbar (bubnjevi). 2015. godine su na prestižnom Wacken Open Air festivalu u Njemačkoj nastupili u okviru međunarodnog Wacken Metal Battle natjecanja, kada su predstavljali ne samo Bosnu i Hercegovinu, već i zemlje iz regije.

 ‘Aesthetic Illusion’ – popis pjesama:

Illusion Aeternus (Intro)
Redemption
Two-Faced Ghost
Wood Nymph
Acheron
The Loudest Silence
Soul Reflection
Theatre Of The Absurd
Wake Up In My Dream
Gallery Of Wonders
The Loudest Silence (Through The Glowing Door)