IZVJEŠĆE: Prve dvije večeri Moondance festivala u znaku KiNK-a, Tristana i Dystopian ekipe
11. kolovoza 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Prve dvije večeri Moondance festivala u znaku KiNK-a, Tristana i Dystopian ekipe

Moondance Festival elektronske glazbe počeo je u četvrtak, 9. kolovoza, a održava se sve do kraja tjedna u Trogiru. 

Prvu večer šestog, do sada najvećeg izdanja Moondancea obilježili su nastupi najboljeg svjetskog LIVE acta KiNKa, kao i Francesca Tristana, glazbenika koji kombinira klasičnu s elektronskom glazbom. Osim njih nastupili su i Bebetto, Jan Kinčl, Juri Paik, nakon čega je uslijedio set headlinera Eduarda De La Callea, koji je svojim melodičnim tehnom pružio savršen uvod za Francesca Tristana i KiNK-a.

Najveće interesiranje publike vladalo je za upravo za nastup KiNK-a, koji je dokazao zašto je proglašen najboljim svjetskim elektronskim live actom. Pokraj energičnog seta virtouza iz Bugarske, u kojem možete čuti istovremenu kombinaciju više različitih instrumenata, Moondanceri su imali priliku čuti kako zvuči live izvođenje elektronske uz pratnju klasične glazbe, u zanimljivom nastupu maestra Francesca Tristana iz Italije. Ovim pažljivo biranim programom Moondance festival je još jednom pokazao da mu je prioritet isključivo kvalitet muzičara koji nastupaju, kao i intimna festivalska atmosfera.

Druga večer Moondance festivala elektronske glazbe organizirana je u suradnji s jednim od vodećih elektronskih brendova koji uključuje produkcijsku kuću, booking agenciju i izvođače. Dystopian ekipa po prvi put je nastupila na Moondanceu i predstavila njegove najbolje članove (Rødhåd, Monoloc i Radio Slave). Ništa manje vrijedno spomena nisu ni nastupi DJ imena iz regije Avoida, Forest Peoplea, Ivana Komlinovića i Filipa Xavia koji su odradili savršeni uvod za Dystopian večer. Publika je s nestrpljenjem čekala nastup Rødhåda koji je svojim umijećem za DJ pultom dokazao zašto se godinama nalazi na samom vrhu. Ljubitelje pravog techno zvuka oduševio je i set čuvenog berlinskog DJ i producenta koji se jedinstvenim stilom nametnuo kao jedan od također trenutno vodećih techno umjetnika. Radio Slave radio je do ranih jutarnjih sati, a za najizdržljivije organiziran je i after party.

Drugu večer Moondancea posjetili su brojni ljubitelji elektroničkog zvuka iz regije koji uz trodnevni glazbeni užitak imaju priliku sudjelovati na raznim radionicama i prezentacijama. Finalna večer Moondancea bit će organizirana 11. kolovoza u suradnji s čuvenim berlinskim klubom Tresor koji dovodi Handmadea, K – Hand, Jonasa Koppa i The Analogue Cops Live. Ulaznice su dostupne po cijeni od 130 kuna, a mogu se nabaviti na ulazu u festival ili putem Ticketshop.hr, kao i u svim prodavaonicama Ticketshopa.