Dark Circle Fest (ex Dark “O” Metal Fest) priprema najveće izdanje najmračnijeg festivala
14. kolovoza 2018.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Dark Circle Fest (ex Dark “O” Metal Fest) priprema najveće izdanje najmračnijeg festivala

Dark Circle Festival (ex. Dark “O” Metal Fest) 24. i 25. kolovoza 2018. godine,  ponovno  otvara svoja vrata i donosi nastup dva svjetski poznata headlinera – THE CROWN i BELPHEGOR te čak 28 bendova iz Hrvatske i svijeta. Na atraktivnoj lokaciji u napuštenoj tvornici Hartera posjetitelje najmračnijeg festivala na Balkanu očekuje nastup bendova iz Irske, Švedske, Slovenije, Italije i Austrije no ipak sa naglaskom podrške domaće scene bendova iz Hrvatske.

Četiri floora, mnoštvo zabavnog programa, besplatan prijevoz na party i kupanje na plaži, povoljniji prijevoz vlakom na festival, kamp, video projekcije i dekoracije, glam after party, zabavne igre, povoljne cijene hrane i pića, raznolik merch, te 30 pomno biranih bendova savršen su poziv za sve ljubitelje žestokih nota da se s ljetom pozdrave na Dark Circle Festivalu.

Prvi dan festivala, u petak 24.8.2018., na DARK STAGE iz Austrije stižu bogovi crnila i tmine –  Belphegor. Bend će na ovogodišnjem Dark Circle Festu promovirati novi album “TOTENRITUAL”. Njihov nastup uključuje specijalni dijabolično ritualni performans uz impresivan stage setup. U petak će na istom stageu nastupiti i: ZENOTH, ZVIJER, SAILING TO NOWHERE, SUFOSIA, DECOMPOSING ENTITY, KYMERA I MBURNS. Na novom CHAOS STAGEU, u petak nastupaju: LEFT TO STARVE, DISBAJA, SHIN, MORBID CREATION, KRLJA, DICKLESS TRACY i IAMDISEASE.

Drugi dan festivala, u subotu 25.8.2018. na DARK STAGE, po prvi puta u Hrvatskoj stižu legendarni death metalci The Crown. Svojim nabrijanim napadom iz daleke Švedske promoviraju najnoviji dugo očekivani album “Cobra Speed Venom”. Fanove ovog fantastičnog benda počastit će i s pokojim starim hitom te tako zadovoljiti sve ljubitelje istinskoga death metala.  Uz njih će nastupiti i: CORE OF CREATION, OMNIVORE, THEORIES DIVIDE, DEFIANT, E.N.D., WOLVES WITHIN i THROATTWISTER. Na CHAOS STAGEU istog će dana posjetitelji moći poslušati: MAMUT, EHO, REVERSE GANGBANG, NEGATIVE SLUG, OMEGA SUN, LORD DRUNKALOT i EMPHASIS.

U subotu će se od 12 – 18 sati za sve posjetitelje Dark Circle Festa održat i specijalni DARK BEACH PARTY na plaži Empeduje (Morski prasac 2) na Kantridi. Uz besplatan prijevoz koji omogućuje pokrovitelj festivala KD Autotrolej, omogućen je i besplatan ulaz. Selektor glazbene pozadine biti će  SELEKTOR SKELETOR.

Popularna “terasa” Hartere ponovno je rezervirana za omiljeni GLAM FLOOR, gdje će DJ MATEA BENZAN oba dana od 17 – 04  birati najveće hitove starog rocka, glam metal uspješnica, pankerskih rasturačina i metalnih himni. Na festivalu će se oba dana održati i mala tržnica pod nazivom DARK SHOPS s izlagačima: BETON ART LUMAS (betonske sklupture), MANO CORNUTA (alternativna odjeća i modni dodaci sa stavom),  UNDERWATER MERCH (majice i merchandise) i BROCADE BUDOIR (alternativni nakit i modni dodaci). Glazbu će svakog dana u ROOM 666 od 01 – 05 birati DJ LEON. Ove godine je i službeni merch festivala znatno bogatiji, pa će se tako u ponudi naći majice, rakije, trzalice, ogrlice, naušnice, zakrpe i naljepnice. Za gastro ponudu zadužen je PRIMORSKI PIJAT, a na meniju će se naći domaća maneštra te kobasice u pecivu.

Službeni prijevoznik za Dark Circle Fest i ove godine je HŽ Putnički Prijevoz pa tako svi posjetitelji festivala za prijevoz vlakom mogu ostvariti popust od 40%, a prilikom kupnje karata potrebno je naglasiti da putujete na navedeni festival. Također, i ove godine svi posjetitelji mogu se prijaviti za besplatno kampiranje na festivalu. Kompletno dekoriran kamp i paklena atmosfera dočekati će sve kampere željne novog iskustva. Pravo na kampiranje ostvaruje se uz važeću ulaznicu i prethodnu prijavu.

Ulaznice za ovogodišnji festival po pretprodajnim cijenama (140 kn festivalska, 110 kn jednodnevna) mogu se kupiti online na službenoj stranici www.darkometalfest.com zaključno s 23.08.2018. te kod službenih ambasadora festivala najkasnije do 20.8.2018. Ulaznice po prodajnoj cijeni (180 kn festivalska, 130 jednodnevna) će se moći kupiti na ulazu na dane festivala. Ulaz na festival otvara se oba dana u 17 sati.

Pripremljen je i detaljan vodič sa svim informacijama o ulaznicama, prijevozu, kupanju i ostalom sadržaju koji se može pronaći OVDJE. Pozivaju sve ljubitelje žestokih nota da im se pridruže na najvećem izdanju najmračnijeg festivala te zaključe ljeto uz odlične bendove, bogat sadržaj i hrpu dobre zabave.