Eric Clapton najavio prvi božićni album na kojem se nalazi i pjesma posvećena Aviciiju!
18. kolovoza 2018.
Nikola Knežević (2795 Članci)
Podijeli

Eric Clapton najavio prvi božićni album na kojem se nalazi i pjesma posvećena Aviciiju!

Eric Clapton je najavio kako će u listopadu objaviti svoj prvi božićni album koji će se zvati “Happy Xmas” i na njemu će se nalaziti obrade poznatih božićnih pjesama.

Zanimljivo je kako će album imati blues notu jer je Clapton u glavi imao koncepciju o sviranju blues linija između  vokala te ističe kako je takav identitet najbolje sjeo pjesmi “Have Yourself a Merry Little Christmas”. Osim nje na albumu će se naći još 13 pjesama poput “White Christmas” i “Silent Night”, te Claptonove “For Love on Christmas Day”. Tu je i posebna obrada tradicionalne “Jingle Bells” kojoj u naslovu stoji “In Memory of Avicii”.

Album je uz Claptona producirao Simon Climie, a bit će zanimljiva i naslovnica na kojoj se nalazi Clapton obučen u Djeda Božićnjaka. U ilustraciji je sudjelovao i sâm Clapton. “Happy Xmas” izlazi 12. listopada i to je njegov prvi album nakon “I Still Do” iz 2016. godine. Prije ovog izdanja u lipnju je objavio soundtrack za dokumentarni film “Life in 12 Bars” s njegovim najvećim uspješnicama i neobjavljenim pjesmama.

Popis pjesama:

1. White Christmas
2. Away In A Manger (Once In Royal David’s City)
3. For Love On Christmas Day
4. Everyday Will Be Like A Holiday
5. Christmas Tears
6. Home For The Holidays
7. Jingle Bells (In Memory Of Avicii)
8. Christmas In My Hometown
9. It’s Christmas
10. Sentimental Moments
11. Lonesome Christmas
12. Silent Night
13. Merry Christmas Baby
14. Have Yourself A Merry Little Christmas

Foto: Press