U 82. godini života preminuo legendarni glumac Burt Reynolds
6. rujna 2018.
Nikola Knežević (2521 Članci)
Podijeli

U 82. godini života preminuo legendarni glumac Burt Reynolds

Burt Reynolds, glumac kojeg ćemo pamtiti po legendarnim ulogama kao što su ona u “Boogie Nights” za koju je nominiran za Oscara, zatim u “Hustle”, “Smokey and the Bandit” ili u “Starting Over”, preminuo je u 82. godini života.

Htio se baviti sportom, ali spletom okolnosti (ozljeda koljena, prometna nesreća) baca se u kazališne vode. Potom je bio dio manjih uloga u televizijskim serijama pa je morao preživljavati tako što je zarađivao od pranja posuđa, kaskaderstva ili kao izbacivač. No, nakon predstave “Mister Roberts” počeli su ga zapažavati sve više. Uslijedilo je nekoliko serija među kojima su “Gunsmoke” i “Dan Ugust”, a prvi pravi film je bio “Deliverance”. Nakon toga njegova karijera ide uzlaznom putanjom. “Hustle”, “Smokey and the Bandit”, “Starting Over”, “The Longest Yard” i druge uspješnice su se nizale, a najveća uloga je bila u filmu “Boogie Nights” za koji je dobio nominaciju za Oscara.

Osim filmova bio je poznat i po tome što je bio prvi muškarac koji se gol fotografirao za Cosmopolitan te je zbog toga postao seks simbol.

Burt Reynolds je preminuo 6. rujna u 82. godini života.