Hrvatski Cortex Thrill odlično remixirao “Dystopia In Your Head” belgijanskog projekta Shimanski Beats
12. rujna 2018.
Nikola Knežević (2403 Članci)
Podijeli

Hrvatski Cortex Thrill odlično remixirao “Dystopia In Your Head” belgijanskog projekta Shimanski Beats

U underground krugovima cijenjeni projekt Shimanski Beats javnosti se diskografski po prvi put predstavio izdanjem “Things You Saw”, a riječ je o belgijanskom elektroničkom projektu koji spaja zvukove analognog i digitalnog sintesajzera i sljubljuje s vrhunskim grooveom. 

Shimanski Beats se opisuje kao newbeat i acid house, techno i različite vrste house glazbe. Dance je kod njih primaran, stoga znaju povući paralelu i s klasičnim zvukovima 80-ih i 90-ih godina. “Dystopia In Your Head” naziv je prošlogodišnjeg izdanja Shimanski Beatsa, a sada je dobilo i EP na kojem se nalazi nekoliko remixeva, među njima i onaj hrvatskog Cortex Thrilla koji je pristao na ideju, a ona je bila da svatko od remixera interpretira distopiju u svojoj glavi. Cortex Thrill je od svega napravio odlično progressive trance putovanje, a iako su u pitanju isti sampleovi i melodije, remix je neprepoznatljiv od originala te je time hrvatski elektronički veteran napravio odličan posao i pripremio remix za klupske prostore. Remixeve su za ovo izdanje napravili i poznati DJ Fire, Koner i Xerosex.

Izdanje je od 10. rujna dostupno na svim vodećim digitalnim platformama za elektroničku glazbu, a do kraja godine izlazi i na vinilu, sve pod etiketom FenixFire Recordsa: