IZVJEŠĆE/FOTO: Edo Maajka, rocker među reperima – od Vintagea do Doma sportova
19. rujna 2018.
Nikola Knežević (2828 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Edo Maajka, rocker među reperima – od Vintagea do Doma sportova

Rock nije samo glazbeni žanr nego i karakterna osobina, a nju je objavom novog albuma “Put u plus” i okupljanjem hrvatske i inozemne glazbene eminencije zaslužio Edo Maajka, tata regionalne rap scene.

16. studenog je datum kad ćemo saznati kako jedan od najboljih albuma godine zvuči u velikom prostoru, Domu sportova, a sada smo provjerili situaciju i u “malom” klupskom, u Vintage Industrial Baru gdje je položio veliku maturu. Yogi Lonich (gitara), Mario Rašić (bas), Mirsad Dalipi (bubanj) i Edo Maajka (Toni Starešinić nije mogao prisustvovati zbog drugih obaveza jer je trenutno jedan od najtraženijih glazbenika u Hrvatskoj) u nastupu koji je trajao više od sat vremena prošli su kroz perjanice novog albuma, a njih je barem jedanaest. Kako i na albumu, tako i na velikoj pozornici, pjesme su prožete odličnim i pamtljivim gitarskim riff dionicama, snažnim bas linijama i simfonijom bubnjarskih štapova. Nije bilo nikakvih gostiju, Maajka je samo izašao pred mikrofon, zahvalio svima koji su došli te rekao kako će oni sad tu malo svirati i zagrijati se za veliki izazov – Dom sportova.

Nakon što se nastup približio punom satu, Edo je rekao kako je to sve za ovu večer, ali samo od novog albuma, što znači da će se u nastavku, kako je naglasio, malo zajebavat, a ta zajebancija je donijela kratki presjek karijere gdje je izveo ulitmativni hit “Jesmol sami” i genijalni mash up, među ostalima, koji se sastojao od pjesama kao što su “Saletova osveta”, “Rado viđen”, “Jeb’o Vladu”, “Bomba”, “Trpaj”…. Minuta po minuta, pjesma po pjesma, sve žešće i žešće da bi završili u maniri pravih rock zvijezda.

Iako nije prvi put da ćemo slušati Maajku u Domu sportova jer smo bili svjedoci nastupa na Antivalentinovu ove godine, bit će ovo pravi test. Sada ćemo iskusiti puni album i provjeriti zvuči li i koncertno Edo Maajka bolje nego ikada, kao što je to dokazao studijski.

Foto: Nikola Knežević