Sjajni Matija Cvek i A.K.A. Crescendo u a capella verziji pjesme “Visine”
26. rujna 2018.
Music Box (10589 Članci)
Podijeli

Sjajni Matija Cvek i A.K.A. Crescendo u a capella verziji pjesme “Visine”

Pjesma koja je obilježila vjenčanja i sretne trenutke mnogima stigla do pola milijuna pregleda.

Kao poklon i najava novog singla stigla nam je a capella verzija. Izvođač ove pjesme, Matija Cvek, relativno je novo ime na našoj glazbenoj sceni pa stoga još više iznenađuje ovako velik odjek. U svega pet mjeseci od svog objavljivanja pjesma “Visine” nenametljivo se uvukla u uši slušateljima i ovog tjedna stigla do čak pola milijuna pregleda na YouTube-u. Sve ovo bio je povod da se Matija Cvek udruži sa zadarskom grupom A.K.A. Crescendo i u znak zahvalnosti pokloni nam a capella verziju pjesme “Visine”. Crescendo je šira publika mogla upoznati kao finaliste showa “Supertalent”, a u ožujku 2019. očekuje ih i nastup u Carnegie Hallu u New Yorku.

Pretragom hashtagova na društvenim mrežama mogli smo tako naći video zapise plesnih grupa koje plešu koreografije suvremenog plesa na ovu pjesmu, najmlađe kako pred televizijom znaju tekst napamet, učenike glazbenih škola kako se pripremaju za završni ispit izvodeći ovu pjesmu, a naposljetku i mlade bendove koji na svojim prvim koncertima izvode ovu predivnu baladu.

Najviše je ipak bilo onih koji su ovu pjesmu odabrali kao glazbeni izbor za prvi ples na svom vjenčanju i tako upotpunili svoj savršen dan.

 “Ova pjesma ljudima obilježava neke od najljepših trenutaka i to mi je izniman kompliment. Od prvog dana vjerujem u Visine, ali da će izazvati ovakvu reakciju publike nisam očekivao. Velik je to poticaj za dalje” – komentar je izvođača koji je i autor pjesme.

Već u listopadu očekuje nas novi singl Matije Cveka pod nazivom “Praviš me ludim”.